Elicopterele EC135 ale SMURD au revenit la zbor. Concluziile Airbus si Turbomeca dupa accidentul de la Lacul Siutghiol

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElicopterele Eurocopter EC135 operate de SMURD au revenit la zbor de Craciun, dupa ce Airbus si Turbomeca au transmis ca nu sunt motive pentru ca flota serviciului de urgenta sa fie tinuta la sol.

Cele doua companii au efectuat o ancheta preliminara dupa tragedia de pe Lacul Siutghiol, acolo unde s-a prabusit un astfel de elicopter, concluzia fiind ca nu exista indicii privind o defectiune tehnica a aparatului de zbor.

“Ca urmare a activităților de investigații preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanții fabricanților Airbus Helicopters Germania și Turbomeca Franța, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului și din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, din data de 25 decembrie, elicopterele EC135 operate de SMURD efectueaza din nou misiuni. Inainte, toate cele noua aparate de zbor au fost supuse unor verificari temeinice.

“Începând cu data de 25.12.2014, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD pe 6 puncte de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Iași, Galați, Craiova și Arad, excepție făcând punctul din Constanța.

După finalizarea procedurilor de verificare tehnică la sol și în zbor a celor 9 aeronave EC 135, de tipul celui implicat în accidentul aviatic din data de 15 decembrie a.c., conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General de Aviație al MAI l-au informat pe viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, care a aprobat această decizie de reluare a zborurilor”, se mai explica in comunicatul MAI.

Rezultatele anchetei preliminare a Airbus si Turbomeca arata ca sunt sanse mari ca accidentul elicopterului SMURD din urma cu 10 zile sa fi fost o eroare de pilotaj.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
zvacJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

O eroare de pilotaj ?