Home » Aviatie militara, featured, headline

Elvetia a anuntat finalistii licitatiei pentru multirol. Nicio surpriza

28 March 2018 4 Comments

Foto: U.S. Department of State

Elvetienii s-au decis in privinta finalistilor ce vor intra in licitatia pentru avioanele multirol pe care acest stat vrea sa le achizitioneze in anii urmatori. Si putem spune ca nu avem nicio surpriza.

Guy Parmelin, seful Departamentului pentru Aparare si Protectie Civila din Elvetia a fost cel care a anuntat lista finalistilor, pe aceasta figurand Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale, Saab Gripen, F/A-18 Super Hornet si F-35.

In continuare, producatorii vor primi, cel mai probabil in vara, RfP-uri (Request for Proposal), iar de acolo vor porni negocierile.

Este greu de spus cine este favoritul in momentul de fata. Ar putea fi Super Hornetul, prin prisma trecerii mai usoare de la F-18 C/D la F-18 E/F ar fi mai usoara, insa nu cred ca o sa conteze.

De notat mi se pare si faptul Lockheed nu mai promoveaza F-16 pe pietele in care are sanse sa vanda F-35, semn ca Falconul, sau Viperul daca vreti, se duce spre pensie.

Elvetienii mai vor si sisteme de rachete sol aer si pe lista scurta a finalistilor se afla Patriot, David’s Sling si Eurosam SAMP/T. Cel putin interesant unde se uita elvetienii.

4 Comments »

 • Jap said:

  Problema spinoasă și actuală prin Elveția si vestul Europei sînt imigranți. Nu-i înțeleg de ce se înarmează cu avioane cînd peste 10 ani jihadești o sa le ia gîtul cu zîmbetul pe buze. Ăștia nu au ce face cu banii.

  • psycho said:

   te repeti coane,daca incepi si sa te balbai mergi repede la doctor…minutele conteaza.

 • Jap said:

  Doctorul a zis că nare cem face😉.

 • Petre said:

  Lucrez cu doua firme helvetiene.. sa le zic asa. Uni dintre ei sunt batuti in cap, au livrat o comanda gresita si apoi asteapta ” mostre” de la clientul roman la comanda gresita trimisa de ei cu o comisie speciala ca sa-ti zica tie apoi, clientule care esti, ca e gresita, asta daca ” descopera” belitii aia chestia !

  F#*@tii mortii care sunteti, scuzati de expresie, plus pe de alta parte te judeca ca esti….ruman si asa pe dincolo….si nu esti cum trevuie si ……nu meriti atentia lor, etc.

  Asta-i realitatea care am vrut sa o prezint. Vestul, opinia mea, este f#@!t la propriu, cu timpul o sa decada si va face …implozie, niste ingamfati care se cred superiori, etcetera, nu cred in alte neamuri ca ar putea face lucruri bune si foarte bune.
  bleah…mie si scarba de ei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.