Home » Aviatie civila, featured, headline

Emirates salveaza (temporar) programul A380

23 January 2018 One Comment

La foarte putin timp dupa ce Airbus a recunoscut oficial ca viitorul lui A380 este in pericol din cauza lipsei de comenzi, Emirates a sarit in ajutorul celui mai mare avion de linie din lume.

Operatorul din Emiratele Arabe Unite a semnat un Memorandum care prevede comenzi de pana la 36 de bucati cu livrari incepand din 2020.

Concret, Emirates a comandat 20 de noi A380 pentru flota sa si a inclus in acord o optiune pentru alte 16 avioane.

Valoarea contractului este estimata la aproximativ 16 miliarde de dolari.

Emirates este cel mai mare operator de A380 din lume, cu o flota de peste 100 de avioane si comenzi pentru alte 60 de bucati, inclusiv cele 20 angajate acum.

Cu 222 avioane construite si livrate pana la finalul anului trecut, Airbus nu se poate mandri cu programul A380, unul care nu a avut nici pe departe succesul asteptat.

Iar noul contract cu Emirates nu este decat o salvare temporara a uriasului aerului, termenul pentru incheierea productiei fiind “impins” doar cu cativa ani.

One Comment »

  • Raptor said:

    La cum au mers lucrurile mai bine ar fi luat licenta ca tot le place ciuhabilor din emirate sa fie “za best” si sa se faleasca cu toate prostiile pe care arunca cu banii fara sa se uite, apoi se dispenseaza de ele fara sa le pese.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.