Emirates salveaza (temporar) programul A380

La foarte putin timp dupa ce Airbus a recunoscut oficial ca viitorul lui A380 este in pericol din cauza lipsei de comenzi, Emirates a sarit in ajutorul celui mai mare avion de linie din lume.

Operatorul din Emiratele Arabe Unite a semnat un Memorandum care prevede comenzi de pana la 36 de bucati cu livrari incepand din 2020.

Concret, Emirates a comandat 20 de noi A380 pentru flota sa si a inclus in acord o optiune pentru alte 16 avioane.

Valoarea contractului este estimata la aproximativ 16 miliarde de dolari.

Emirates este cel mai mare operator de A380 din lume, cu o flota de peste 100 de avioane si comenzi pentru alte 60 de bucati, inclusiv cele 20 angajate acum.

Cu 222 avioane construite si livrate pana la finalul anului trecut, Airbus nu se poate mandri cu programul A380, unul care nu a avut nici pe departe succesul asteptat.

Iar noul contract cu Emirates nu este decat o salvare temporara a uriasului aerului, termenul pentru incheierea productiei fiind “impins” doar cu cativa ani.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Raptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

La cum au mers lucrurile mai bine ar fi luat licenta ca tot le place ciuhabilor din emirate sa fie “za best” si sa se faleasca cu toate prostiile pe care arunca cu banii fara sa se uite, apoi se dispenseaza de ele fara sa le pese.