Eurofighter are probleme

Dupa Lockheed Martin, care se lupta si preseaza pe toate caile posibile vanzarea de F 16 pentru a putea mentine activa linia de productie, a venit randul unui alt mare producator, EADS, sa se confrunte cu aceeasi problema.

Presedintele executiv al British Aerospace (BAe), Ian King, a anuntat ca cele 4 tari partenere in programul Eurofighter au decis miscorarea ratei anuale de productie a aparatului multirol.

Europenii spera sa impuste doi iepuri cu un singur foc, aceasta reducere urmand a lua presiunea de pe bugetele de aparare in aceste vremuri de criza, dar si a prelungi activitatea liniilor de productie in speranta ca anii ce vin vor aduce comenzi noi.

Astfel, rata de productie, stabilita la 53 de avioane in 2011, va ajunge la 43 anul viitor pentru ca din 2013 sa coboare la numai 35 de aparate construite anual.

Eurofighter… in culori romanesti

Eurofighterul ar putea lua o mare gura de oxigen daca va fi selectat pentru a intra in dotarea Fortelor Aeriene Indiene, EADS ar primi o comanda suplimentara de peste 120 de avioane ce ar garanta continuarea productiei pentru alti 3-4 ani.

De asemenea, concernul european spera sa “prinda” un contract si in Japonia, niponii lansand deja un concurs pentru inlocuirea batranelor F 4 Phantom unde Eurofighterul se “lupta” cu F 18 SuperHornet si F 35.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of