Home » Aviatie militara, featured, headline

Eurofighter de pe Kogalniceanu, decolat in alarma pentru interceptia unei formatii de Tu-22

26 July 2017 4 Comments

Foto: raf.mod.uk

Un avion Eurofighter Typhoon britanic a fost decolat in alarma de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, de langa Constanta, pentru a intercepta o celula de bombardiere rusesti Tu-22.

Pana la urma interceptia n-a mai avut loc, Typhonul primind ordinul de a ramane in “umbra” rusilor, fara a ajunge in raza vizuala.

Ministerul Apararii de la Londra a anuntat ca a avut loc aceasta misiune si, foarte misto, a venit si cu o declaratie a pilotului care a decolat dupa rusi, Wing Commander Lewis Cunningham, Officer Commanding 3(F) Squadron.

“It worked as we would have expected it to. We took down the details, ran to the aircraft and I took off within the prescribed timeline. It’s satisfying. We spotted that there was something happening and then very quickly the ‘phone call came and we were running out of the door.”

Royal Air Force au patru avioane Eurofighter Typhoon pe MK in cadrul misiunii NATO’s Assurance Measures, aparatele britanice executand misiuni de Politie Aeriana in comun cu cele romanesti.

Iar daca dinspre ministerul care nu-l invita pe comandantul armatei – presedintele tarii – la Ziua Aviatiei nu avem nici macar o farama de informatie despre misiunile de lupta pe timp de pace, iata ca supusii reginei sunt mai darnici cu contribuabilul.

4 Comments »

 • gabriel neacsu said:

  Tu-22M alias Tu-26 .Ivanii tot forteaza nota,insa au aflat ca fighterele nu au venit pe aici doar pentru BIAS.Nota 10 ca s-a luat hotararea ridicarii unui Typhoon si nu a unui 21 ,nota 1 pentru secretomania MAPN.

  • Cosmin said:

   De ce forţează nota? Au intrat în spaţiul nostru aerian? Probabil erau în internaţional, pe Marea Neagra, având în vedere că nici interceptarea nu a mai avut loc.

 • Cezar said:

  Intrebare:

  -In misiunile de politie aeriana nu decolau echipaje mixte la interceptarea in alarma? Vorbesc de MK si britanici, caci parca asa convenisera, sa plece 2 avioane, cate unul de la fiecare armie, in caz de nevoie!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.