Eurofighter de pe Kogalniceanu, decolat in alarma pentru interceptia unei formatii de Tu-22

Foto: raf.mod.uk

Un avion Eurofighter Typhoon britanic a fost decolat in alarma de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, de langa Constanta, pentru a intercepta o celula de bombardiere rusesti Tu-22.

Pana la urma interceptia n-a mai avut loc, Typhonul primind ordinul de a ramane in “umbra” rusilor, fara a ajunge in raza vizuala.

Ministerul Apararii de la Londra a anuntat ca a avut loc aceasta misiune si, foarte misto, a venit si cu o declaratie a pilotului care a decolat dupa rusi, Wing Commander Lewis Cunningham, Officer Commanding 3(F) Squadron.

“It worked as we would have expected it to. We took down the details, ran to the aircraft and I took off within the prescribed timeline. It’s satisfying. We spotted that there was something happening and then very quickly the ‘phone call came and we were running out of the door.”

Royal Air Force au patru avioane Eurofighter Typhoon pe MK in cadrul misiunii NATO’s Assurance Measures, aparatele britanice executand misiuni de Politie Aeriana in comun cu cele romanesti.

Iar daca dinspre ministerul care nu-l invita pe comandantul armatei – presedintele tarii – la Ziua Aviatiei nu avem nici macar o farama de informatie despre misiunile de lupta pe timp de pace, iata ca supusii reginei sunt mai darnici cu contribuabilul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Tu-22M alias Tu-26 .Ivanii tot forteaza nota,insa au aflat ca fighterele nu au venit pe aici doar pentru BIAS.Nota 10 ca s-a luat hotararea ridicarii unui Typhoon si nu a unui 21 ,nota 1 pentru secretomania MAPN.

    • De ce forţează nota? Au intrat în spaţiul nostru aerian? Probabil erau în internaţional, pe Marea Neagra, având în vedere că nici interceptarea nu a mai avut loc.

  2. Intrebare:

    -In misiunile de politie aeriana nu decolau echipaje mixte la interceptarea in alarma? Vorbesc de MK si britanici, caci parca asa convenisera, sa plece 2 avioane, cate unul de la fiecare armie, in caz de nevoie!