Eurofighter merge la export. In Oman!

Ca un cadou cu cateva zile inainte de Craciun a venit vestea (pentru baietii de la Eurofighter) ca al lor avion multirol a castigat competitia pentru o comanda tocmai in Oman.

“Care bucurie si la ei sa fie”, vorba colindului, sefii consortiului european care se ocupa de fabricarea Typhoon-ului au anuntat in stil de mari campioni semnarea acordului.

“Comunitatea Eurofighter anunta cu drag cooptarea unui nou membru in programul nostru de aparare. Oman va deveni al saptelea client care va opera cel mai avansat avion multirol de pe planeta.”

Si continua cu mesajul lui Enzo Casolini, CEO la Eurofigher:

“Suntem incantati sa primim Omanul in familia Eurofighter. El este un avion exceptional care deja si-a dovedit capabilitatile in cadrul celor sase tari care il operea cu succes in toate teatrele de operatiuni. Este o veste minunata si o piatra de hotar in istoria programului. Suntem dispusi sa realizam un parteneriat pe termen lung cu Fortele Aeriene din Oman.”

Omanul va fi, asadar, a saptea tara care va folosi atat de laudatul Eurofighter Typhoon dupa Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Austria si Arabia Saudita.

Ca pentru unii, nu dau numele Italiei sau Austriei, e atat de scump de operat incat il zboara doar de zilele nationale, e doar o chestie de optica.

Uitasem ce e mai important. Omanul a comandat 12 avioane ce vor fi livrate incepand cu 2017. De asemenea, contractul in valoare de 2,5 miliarde de lire sterline presupune si livrarea a 8 bucati de Hawk.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of