Eurofighter si Rafale in tarile Baltice?Eurofighter and Rafale in the Baltic states?

rafale-typhoonMisiunile de Politie Aeriana din tarile baltice ar putea fi asigurate, din luna aprilie, cu avioane Eurofighter Typhoon si/sau Dassault Rafale.

Franta si Marea Britanie si-au anuntat disponibilitatea de a trimite avioane de vanatoare in Lituania.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apararii, i-a anuntat pe partenerii din NATO ca tara sa ar putea trimite trei avioane Rafale in tarile baltice. La randul sau, secretarul de stat pentru probleme de aparare, Philip Hammond, a precizat ca Anglia ar putea trimite patru aparate Eurofighter Typhoon.

In momentul de fata, misiunile de politie aeriana din statele baltice sunt asigurate de Statele Unite cu 10 avioane F-15. Americanii ar trebui sa predea stafeta la sfarsitul lunii aprilie, cand Polonia ar urma sa asigure securitatea aeriana in zona.rafale-typhoonBaltic Air Policing missions could be taken, from april, by Eurofighter Typhoon and Dassault Rafale fighter jets. France and England announced that could send jets in the area.

French Defence Minister said that his country is ready to send three Rafale fighters in Lithuania. Brittish defence state secretary also said that England could send four Eurofighters in the Baltic states.

At the moment, Baltic Air Policing missions are carried by 10 american F-15 fighters. USAF role should end at the end of april, when Poland will take over this task.

France and England will like to to supplement the polish contingent in the Baltics.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarAdminJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pînă mai încoace se făceau zboruri cu mig-21, gripen, f-16, miraj și rareori cîte un bi motor de la o vreme sua a pus piciorul în prag.

Cezar
Guest
Cezar

Pe rumaniamilitary.wordpress.com a aparut un articol, azi, in care se spune ca nivelul comandamentului NATO se iau in calcul trimiterea de avioane de vanatoarea pentru securizarea granitei pe care Romania o are cu Ukraina. Cehia s-a oferit voluntara sa trimita avioane Gripen C. Avand in vedere ca baza de la Fetesti se afla in renovare, deci nu e este operabila pana prin 2017 si nici F-urile alea portugheze nu vin pana atunci, daca nu ma insel, iar Campia Turzii este cam departe……MK apara mai degraba tarmul, porturile, Constanta si gurile dunarii, iar la Bacau se afla numai Soimi si elicoptere,… Read more »

Jap
Guest
Jap

Cezar acum ivanii nu se dau la noi că sîntem in ue nato dar pot să agite apele in transnistria-moldova-covasna să vadă cum ne mișcăm.