Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Eurofighter Typhoon a tras cu Meteor-u’

7 December 2012 No Comment

Un aparat Eurofighter Typhoon apartinand Fortelor Aeriene Regale si Britanice a executat, marti, prima tragere cu o racheta MBDA Meteor, care este aer-aer si BVR.

Fericitul eveniment a avut loc intr-un poligon al englezilor, Qinetiq, din apropiere de Aberporth, ca sa fim mai exacti, aparatul de zbor avandu-l la mansa pe pilotul de teste al celor de la BAE, Steve Long.

In esenta, “tragerea” n-a fost chiar o tragere din ce spun baietii, fiind vorba doar de ejectarea Meteor-ului de pe unul dintre pilonii de acrosaj ai avionului si aprinderea motorului rachetei.

Oamenii de la BAE, care se ocupa de toata aceasta integrare a Meteor-ului pe Eurofighter, sunt insa incantati de cum a decurs testul, totul fiind in grafic pana in momentul de fata.

Ca o paranteza, necesara sau nu, Gripen E/F va fi totusi primul eurocanard care se va mandri cu racheta Meteor sub planuri, undeva prin 2015, Eurofighter si Rafale urmand sa o poata cara si folosi cu incredere in anii urmatori.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.