Home » Aviatie militara, featured, headline

Eurofighter Typhoon pentru Kuwait. Si nu oricum

15 September 2015 8 Comments

eurofighterItalia, unul dintre cei patru parteneri ai programului Eurofighter Typhoon, a reusit sa convinga Kuwaitul sa achizitioneze 28 de avioane multirol.

Cele doua parti au semnat un memoramdum de intelegere in privinta achizitiei, urmand ca dupa finalizarea negocierilor sa fie parafat si contractul.

Care contract va fi unul cu o valoare apreciabila, in jur de 8 miliarde de euro urmand a plati Kuwaitul pentru cele 28 de avioane, armament si pregatire.

Iar avioanele ar urma sa fie unele speciale. Pe modelul F-16 Bk.60 vandute de americani in Emirate, Eurofighter Typhoon destinat Kuwaitului va fi cel mai avansat avion de acest tip, ingloband cele mai noi tehnologii disponibile.

Sa mai asteptam putin pana cand partile vor semna contractul, moment in care ar trebui sa stim mai multe lucruri despre Eurofighterele kuwaitiene.

8 Comments »

 • Jap said:

  La ce te referi cînd spui de f-16block 60?

 • Jap said:

  M-ai băgat in ceață,ce treabă are f-16 cu EF?

  • LanceR said:

   Americanii au vandut cel mai avansat F-16, care e Bk.60, arabilor. Se pare ca europenii vor face acelasi lucru cu Eurofighter. Simplu 🙂

 • Jap said:

  Păi le-a ziso pe faţă săși ia gîndul de la f-35 și lea băgat pe gît f-16,fraierii aștia din Kuveit m-ai bine mergeau pe mîna lui f-18,poate n-au aflat că EF și-au luato rau pe cocoașă de la su-30 și la ei acasă cu 12-0,kuveitienii n-au talent.

 • Jap said:

  Văd umpic de invidie?că ivanii au dat lovitura cu ’30 și sînt pe cale sa prindă 3 contracte pt’35,dar ce are f-18,trăițiar familia ta? Că pîna la urmă americanii au dus greul de ia-u scos din ghiara lui sadam,cum de le-a permis gringo sa ia EF știind că soldații americani au murit pt ei?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.