Eurofightere-le germane au devenit… multiroale!

Foto: Luftwaffe
Luftwaffe se poate mandri de acum ca are avioane multirol dupa ce Eurofighter-ele Typhoon din cadrul Escadrilei Tactice 31, cu baza pe Nörvenich, au obtinut capabilitatile de atac aer-sol.

Vi se pare ciudat? 🙂

Ei bine, pana acum Typhoon-ul german nu putea ataca la sol, insa din momentul asta avioanele, cel putin cele din JaBoG 31, pot lovi cu bombe ghidate prin laser si GPS GBU-48.

Generalul Günter Katz, comandantul Air Force Forces Command, a declarat in cadrul unei ceremonii ca obtinerea capabilitatii de a folosi GBU-48 a fost ultimul pas in transformarea Eurofighter-ului intr-un avion ce poate ataca la sol cu munitie ghidata, in toate conditiile meteo.

JaBoG 31 a devenit astfel prima escadrila din cadrul Luftwaffe ce are in dotare avioane Eurofighter Typhoon multirol.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRpsychoRaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După ce-o să facă EF ‘multiroale’,o să retragă treptat Tornadele, care o să fie înlocuite cu un avion de gen. V-VI.

Raptor
Guest
Raptor

EF ne ameninta de la inceputul sau cu multirolul, apoi ca va fi T3A care nici ala n-a fost, apoi ca mai upgradeaza ceva la el si tot asa. Sincer ca poate arunca o bomba nu-mi pare atat de multirol, mai ales ca abia au facut-o si pe asta. Bundeswerul e de multi ani la menopauza precum cancelara, incepand de la subfinantare, disponibilitatea redusa a armamentului din dotare si multe altele. Anul trecut se faceau de ras ca din NHuri au doar 14% disponibile, la navele de lupta situatia actuala este cam tot pe acolo, iar in prezent din cele… Read more »

psycho
Guest
psycho

sol-aer sau aer-sol🤔