Eurofightere-le germane au devenit… multiroale!

Foto: Luftwaffe
Luftwaffe se poate mandri de acum ca are avioane multirol dupa ce Eurofighter-ele Typhoon din cadrul Escadrilei Tactice 31, cu baza pe Nörvenich, au obtinut capabilitatile de atac aer-sol.

Vi se pare ciudat? 🙂

Ei bine, pana acum Typhoon-ul german nu putea ataca la sol, insa din momentul asta avioanele, cel putin cele din JaBoG 31, pot lovi cu bombe ghidate prin laser si GPS GBU-48.

Generalul Günter Katz, comandantul Air Force Forces Command, a declarat in cadrul unei ceremonii ca obtinerea capabilitatii de a folosi GBU-48 a fost ultimul pas in transformarea Eurofighter-ului intr-un avion ce poate ataca la sol cu munitie ghidata, in toate conditiile meteo.

JaBoG 31 a devenit astfel prima escadrila din cadrul Luftwaffe ce are in dotare avioane Eurofighter Typhoon multirol.

4
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După ce-o să facă EF ‘multiroale’,o să retragă treptat Tornadele, care o să fie înlocuite cu un avion de gen. V-VI.

Raptor
Guest
Raptor

EF ne ameninta de la inceputul sau cu multirolul, apoi ca va fi T3A care nici ala n-a fost, apoi ca mai upgradeaza ceva la el si tot asa. Sincer ca poate arunca o bomba nu-mi pare atat de multirol, mai ales ca abia au facut-o si pe asta. Bundeswerul e de multi ani la menopauza precum cancelara, incepand de la subfinantare, disponibilitatea redusa a armamentului din dotare si multe altele. Anul trecut se faceau de ras ca din NHuri au doar 14% disponibile, la navele de lupta situatia actuala este cam tot pe acolo, iar in prezent din cele… Read more »

psycho
Guest
psycho

sol-aer sau aer-sol🤔