Home » Aviatie militara, featured, headline

F-15 vs. Su-30. Pe (aproape) bune

7 July 2016 9 Comments

f15Un soi de lupta aeriana a avut loc recent intre avioane F-15 japoneze si Su-30 chineze undeva in zona Marii Chinei de Est, rezultatul fiind, ei bine, cel asteptat.

Incidentul a avut loc in data de 17 iunie, in zona disputata de China si Japonia, in apropierea insulelor Senkaku, iar la “distractie” au participat cate doua avioane de fiecare parte.

Japonezii au fost cei care i-au interceptat pe chinezi si pentru ca acestia din urma au transmis ca ii doare in cot de somatii, situatia a degenerat.

A rezultat un fel de lupta aeriana in cadrul careia avioanele chinezesti au fost incadrate de F-urile japoneze, dupa cum recunosc chiar si chinezii. Binenteles ca ei mai spun si ca japonezii au fost cei care au rupt “lupta” si au parasit zona, dar nu e surprinzator.

Din informatiile publicate prin Japonia se pare ca duelul a fost unul destul de serios, F-urile lansand la un moment dat bruiaj IR.

Eu unul ma indoiesc teribil ca vreuna dintre parti ar fi tras, dar se pare ca a fost o sansa buna pentru cele doua parti de a se testa reciproc si in privinta tehnicii.

Cum situatia din zona insulelor Senkaku, acolo unde China a impus cu de la sine putere o zona de identificare in spatiul aerian international, ramane intensa, nu e deloc exclus ca asemenea episoade sa se repete.

Foto via collapsechina.blogspot.com

9 Comments »

 • Jap said:

  Samuraii și-au dat seama că sînt depășiți numeric și tehnologic și au roito acasă. Eu unul nu mă așteptam la așa ceva din partea lor. RUȘINE. Ce nu înțeleg eu aici e că: De ce nu au intervenit gringo cu Raptoarele,să-i pună pe chinezi cu botul pe labe. Adevărul este dincolo de noi.

  • LanceR said:

   Sigur ca erau depasiti numeric doi contra doi :)) Si au roit-o dupa ce i-au incadrat pe chinezi, la distractie.

  • daniel said:

   ohhh da asa e cand vreodata f15 a fost depasit in lupta aeriana 😂😂du-te si te culca

 • Jap said:

  De ce au roito?

  • stef said:

   Exista niste zicatori:”intotdeauna desteptul cedeaza” sau “nu te pune cu prostul”.In alta ordine de idei,mai JAP,de ce ii pupi in dos pe astia mai din EST(rusi,chinezi etc.)cu atata patos?Daca ar fi atat de buni,nu ar copia cu atata ardoare tot ce apare in VEST.Esti un fel de Gica contra,cum apare un artiol despre ceva tehnica din Vest,cum apari tu cu “12-0 ptr indieni” sau “au dat de pamant cu RAPTOARELE”
   Si la final,ce ai fratele meu cu gramatica?O greseala,doua se iarta,dar cand perseverezi…

   • Cezar said:

    Iarta-l pe Jap! Nu prea le are cu latina, el a invatat sa scrie la scoala cu litere chirilice!!! 🙂

 • Jap said:

  Am băut cerneala la școală! Îmi pare rău,dar era dulce.

 • cristian said:

  Atata timp cat nu se trage [macar o rafala de mitaliera, daca or avea la bord]nu este vorba de nici o lupta, ci de o “amusinare” – adica se miros reciproc si se invart unii in jurul celorlalti. Cam atat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.