Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 norvegian, aproape de coliziune cu un MiG-31 rusesc | VIDEO

2 December 2014 4 Comments

mig 31Un avion F-16 al Fortelor Aeriene Regale Norvegiene a fost aproape de o coliziune cu un aparat MiG-31 rusesc, potrivit Ministerului Apararii de la Oslo.

Autoritatile norvegiene au dat publicitatii un scurt clip video cu incidentul petrecut in data de 29 octombrie si care se putea sfarsi tragic.

Din informatiile puse la dispozitie de nordici, avioane F-16 apartinand escadrilei 331 de la baza aeriana Bodo au interceptat un grup de aparate rusesti din care faceau parte mai multe Su-34 si MiG-31.

Dupa interceptie, unul dintre norvegieni s-a apropiat de un Su-34, moment in care MiG-ul 31 a facut o manevra riscanta, plasandu-se intre cele doua aparate. Pilotul F-ului a fost nevoit sa degajeze aproape violent in stanga pentru a evita coliziunea.

Autoritatile norvegiene au facut publice aceste imagini pentru a arata ca pilotii rusi nu respecta nicio regula si sunt extrem de periculosi. Reactia Rusiei se lasa asteptata.

4 Comments »

 • Jared said:

  Gîlceava’n cer domne, dar presedintele norvegiei ce parere are despre cele petrecute? Ce regula sa respecti în spatiul aerian international frate? Din articol reiese că ivanii se plimbau și ei pe acolo și wikingul sa bagat ca musca’n lapte printre ivanii,în mintea lui poate a vrut șo puna de un dog fight dar sa lasat pagubaș și-a roito acasa.

  • LanceR said:

   Regulile de angajare, desigur. Asa cum rusii intercepteaza avioanele straine care se apropie de spatiul lor aerian, la fel se intampla si cu avioanele rusesti care se duc prin straini.

 • Jared said:

  Si regula de angajare zice sa te apropii ca dementul de ivani si apoi strigi in gura mare ca îi violeaza ivanii,nu-i așa?

  • LanceR said:

   Binenteles ca nu, dar apropierea asta e relativa. Din imagini, nu se vede cat de aproape erau norvegienii de rusi, se vede doar avionul rusesc intersectand traiectoria F-ului.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.