Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 poloneze si-au “pierdut” vopseaua speciala pentru Tiger Meet | Foto

25 June 2013 No Comment

f-16 poloniaFortele Aeriene Poloneze au prezentat nu cu mult timp in urma avioanele F-16 pe care urmau sa le trimita la Tiger Meet 2013, in Norvegia. Acestea aveau vopsit pe deriva si rezervoarele conforme un model special pentru a marca acest eveniment.

Problema “lesilor” a fost ca nu au luat in considerare faptul ca vopseaua originala a avioanelor F-16 nu permite aplicarea peste a unui alt strat de vopsea lichida.

Astfel, s-a ajuns in situatia ca avioanele pictate cu maiestrie in Polonia sa ajunga pe aerodromul norvegian Orland aproape cum au parasit fabrica Lockheed.

Ba chiar s-a speculat ca polonezii doar au prezentat aparatele vopsite frumos la ei acasa, in timp ce la Tiger Meet au trimis alte F-16, dupa cum anunta cei de la The Aviationist.

Misterul a fost rezolvat insa rapid. F-urile poloneze si-au “pierdut” pur si simplu vopseaua speciala in timpul zborului spre Norvegia!

Asa aratau F-urile 16 la plecarea din Polonia:

Si asa au ajuns in Norvegia:

Foto via NATO Tiger Meet si bluelifeaviation.nl

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.