Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 sh pentru Romania: Olandezii zic ca ni le dau

22 June 2012 No Comment

Saga “mutirolului romanesc” continua, de aceasta data un oficial olandez anuntand, mai mult sau mai putin voalat, ca tara noastra este gata sa cumpere (sau sa preia, nu e foarte clar deocamdata) cateva bucati de F-16 la mana a doua.

Ministrul Apararii din Olanda a confirmat faptul ca batavii sunt gata sa vanda echipament militar tarilor mai mult prietene si mai putin vecine pentru a echilibra cat de cat balanta bugetului.

Imediat, RNW, adica Radio Netherlands Worldwide, a dezvaluit ca Romania este interesata de fix 15 bucati de sehasuri olandeze.

Fortele Aeriene Regale Olandeze ar mai avea in dotare vreo 67 de bucati de F-16 AM/BM, insa 25 dintre ele ar trebui trimise la fier vechi pentru a eficientiza activitatea. Pe langa astea, alte 45 de bucati de F-16 sunt tinute pe undeva la conservare.

Pana acum nu este clar daca Romania va lua (daca va lua) aparate care au fost operationale pana de curand sau d-alea tinute la dospit ani buni. De asemenea, nu e clar nici cum le va lua. Olandezii inclina spre vanzare, normal ar fi sa le preluam gratis si sa le modernizam, insa ramane sa aflam mai multe.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.