Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 sh pentru Romania, puse pe hold de Uniunea Europeana

3 September 2012 No Comment

Procesul de achizitie a avioanelor F-16 la mana a doua din Portugalia poate fi stopat de Uniunea Europeana.

Guvernele roman, bulgar si ceh au primit scrisori de ingrijorare din partea Comisiei Europene privind intentia de încheiere a unor contracte de achizitii de avioane de lupta fara organizarea unor licitatii.

România pare că va intra într-o nouă confruntare cu Bruxelles-ul, alăturându-se Bulgariei şi Cehiei, aflate pe o listă a unor ţări care au fost avertizate în legătură cu transparenţa achiziţiilor în domeniul apărării”, noteaza cei de la Business New Europe.

Procesele de achizitie a echipamentelor militare reprezinta un subiect extrem de sensibil in Uniunea Europeana, atat din cauza sumelor mari de bani investite de diversele state, cat si din cauza industriei europene, care are nevoie de comenzi.

Ministrul Apararii din Romania, Corneliu Dobritoiu, a anuntat ca tara noastra este interesata de achizitia unui numar de 24 de avioane F-16 folosite de Fortele Aeriene Portugheze.

Oficialul roman a trimis echipe de experti care sa verifice starea aparatelor lusitanilor si s-a declarat incantat de acestea. Totusi, pana acum nu a fost avansata nicio suma de achizitie sau de eventuala modernizare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.