F-16 Tiger Demo al polonezilor a iesit in lume

Foto: Bartek Nogaj/EPRA Spotters
Foto: Bartek Nogaj/EPRA Spotters
Proiectul F-16 Tiger Demo Team al Fortelor Aeriene Poloneze este o certitudine, in aceasta toamna avand loc si primele evolutii. Prima dintre ele a fost una restransa, la Baza Aeriana Krzesiny, insa cea de-a doua, de la Baza Aeriana Lask, a aratat ce poate 16-le polonez.

Conform celor de la The Aviationst, care au avut sansa sa-l vada pe viu, demo-ul polonez seama mult cu cel grecesc, celebrul Zeus, si asta nu e intamplator si nici plagiat.

Pilotul polonez care zboara F-ul din demo, capitanul Robert “Bluto” Gałązka, s-a pregatit intens cu grecii Georgos Androlukais si Emmanuel Andriakanis, membri ai echipei Zeus. Cum si avioanele sunt similare, era un pas oarecum firesc.

In fine, sursa citata mai scrie ca polonezii au trei programe de evolutie pentru F-16, high, low si flat, ultimul fiind si cel mai dificil si spectaculos.

Si daca va intrebati, capitanul Gałązka are o experienta de 1.800 de ore de zbor, dintre care 1.300 pe F-16, el particiopand in cariera la Red Flag, Tiger Meet (“doar” de cinci ori) si Frisian Flag.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cică polaci ar fi fost trimiși să de și ei cu bombardeaua după islamiști în siria,dar n-au mai apucat că și-au băgat coada ivanii.