Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 Tiger Demo al polonezilor a iesit in lume

30 September 2015 One Comment

Foto: Bartek Nogaj/EPRA Spotters

Foto: Bartek Nogaj/EPRA Spotters

Proiectul F-16 Tiger Demo Team al Fortelor Aeriene Poloneze este o certitudine, in aceasta toamna avand loc si primele evolutii. Prima dintre ele a fost una restransa, la Baza Aeriana Krzesiny, insa cea de-a doua, de la Baza Aeriana Lask, a aratat ce poate 16-le polonez.

Conform celor de la The Aviationst, care au avut sansa sa-l vada pe viu, demo-ul polonez seama mult cu cel grecesc, celebrul Zeus, si asta nu e intamplator si nici plagiat.

Pilotul polonez care zboara F-ul din demo, capitanul Robert “Bluto” Gałązka, s-a pregatit intens cu grecii Georgos Androlukais si Emmanuel Andriakanis, membri ai echipei Zeus. Cum si avioanele sunt similare, era un pas oarecum firesc.

In fine, sursa citata mai scrie ca polonezii au trei programe de evolutie pentru F-16, high, low si flat, ultimul fiind si cel mai dificil si spectaculos.

Si daca va intrebati, capitanul Gałązka are o experienta de 1.800 de ore de zbor, dintre care 1.300 pe F-16, el particiopand in cariera la Red Flag, Tiger Meet (“doar” de cinci ori) si Frisian Flag.

One Comment »

  • Jap said:

    Cică polaci ar fi fost trimiși să de și ei cu bombardeaua după islamiști în siria,dar n-au mai apucat că și-au băgat coada ivanii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.