Home » Aviatie militara, featured, headline

F-16 vechi este, de fapt… nou! Doar pentru Romania!

31 July 2013 One Comment

f-16 portugaliaMinistrul Apararii, Mircea Dusa, sustine ca avioanele F-16 pe care dumnealui, in nemarginita-i marinimie, le va cumpara pentru Romania nu sunt niste vechituri la mana a treia, ci unele absolut noi!

Cum se poate una ca asta? Ei bine, ministrul ne spune ca daca iei o vechitura de 30 de ani si ii schimbi motoarele si unele echipamente electronice, vechitura este la fel de buna ca avionul proaspat iesit de pe poarta fabricii.

“Achiziţia avioanelor F-16 şi înzestrarea armatei cu acestea s-a aprobat, este o capabilitate care trebuie realizată. Noi avem în doare avioanele de tip MIG care-şi consumă resursa de zbor în 2017, aşadar până atunci trebuie să creăm această capabilitate. Am văzut multe dezbateri în presă referitoare la faptul că noi cumpărăm avioane vechi. Un avion care are motoare noi, armament nou, sistem electronic de zbor nou este un avion nou.

Când vorbim de această capabilitate pentru care se alocă banii, nu vorbim doar de achiziţia avioanelor. Vorbim de motoarele noi, de motoarele de rezervă care trebuie să existe la Statul Major, vorbim de pregătirea personalului, care nu se realizează într-o zi, e vorba de piloţi şi de personalul tehnic, vorbim de modernizarea aeroporturilor unde operează aceste avioane, nu pe orice pistă poate decola sau ateriza acest tip de avion. (…) Costul cel mai mare îl are armamentul cu care trebuie dotat acest avion, e vorba de muniţie şi de rachetele de trei tipuri care să asigure cele trei tipuri de misiuni: misiunea de supraveghere a spaţiului aerian al ţării, misiunea de atac aer-aer şi misiunea de atac aer-sol”, a spus Dusa, citat de Agerpres.

Iata cum, in Romania, albul e negru si negrul e alb. Si totul pare atat de simplu!

Domnu’ ministru, dar cum ramane, domn’ne, cu structura avionului, care e veche de trei decenii? Cum ramane cu subansamblele vechi de trei decenii? Cum ramane cu absolut tot ce e in avioanele astea, mai putin motoarele si unele echipamente electronice, toate vechi de trei decenii?

Domnu’ ministru, eu am o masina veche de vreo 11 ani de zile. Ce-ati zice daca i-as pune un motor nou, un ESP si niste geamuri electrice pe spate, ati cumpara-o de noua? Ca doar e noua, urmand logica dumneavoastra infailibila…

One Comment »

  • GeorgeGMT said:

    Da tu esti carcotas rau! Nu ti-a explicat domn’ ministru’ ca avioanele…e noi?! Daca dansul zice ca …e noi. Bine mai zice ministeriabilu’ si de niscai avioane/OZN-uri neidentificate care cica trec granita noapte tarziu, da’ in rest io zica ‘mnealui este credibil. 🙂 😉 ))))))))

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.