F-22 a vizitat Polonia si Estonia. Cine urmeaza?

F-22 Raptors deploy to EstoniaV-am spus deja ca Statele Unite au trimis patru avioane F-22 Raptor in Europa, acestea fiind primul deployment al aparatului de generatia V pe “Batranul Continent”.

Cele patru bucati de F-22 si-au stabilit cartierul general in Germania, la Baza Aeriana Spangdahlem, insa n-au zabovit prea mult acolo.

Doua dintre avioane au luat drumul Poloniei, ajungand pentru o zi la Baza Aeriana Lask, acolo unde ar fi zburat si in cadrul unui exercitiu alaturi de F-16 poloneze.

Dupa revenirea in Germania, doua avioane F-22 au fost trimise in Estonia, la Baza Aeriana Amari, locatie utilizata de NATO pentru misiunile Baltic Air Policing.

F-22 n-au fost trimise in Estonia ca sa faca Politie Aeriana, ci doar sa arate ca se poate. De fapt, cam asta este mesajul USAF. Intr-o perioada in care se discuta tot mai mult despre costuri si avioane foarte scumpe, oficialii USAF vor sa demonstreze ca aparatele astea isi merita banii.

Prin urmare, ei arata acum ca F-22 poate fi operat si de pe baze aeriene care nu sunt special amenajate pentru primirea avioanelor de generatia a cincea.

Oricum, pana pleaca de la Spangdahlem, noi ne dorim sa vedem o asemenea vizita si prin Romania 🙂

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Aiurel VlaiciuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Gringo a aflat că EF a luato pe cocoașă de la su30 si so fi dus săi felicite sau so pună și ei de un dogfight cu ălea originale,cu 4 floricele nu faci primavara,dacă gringo vroiau să trimita un mesaj tuturor,trimiteau 70 de ‘invizibile’.

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

70 de bucăți adică peste o treime din efectiv?

Jap
Guest
Jap

Da, au de unde,oricum freacă menta prin california și nevada,sai aducă la interceptare în europa sa vadă și ei cum e alergatul după ivani.