Home » Aviatie militara, featured, headline

F-22 a vizitat Polonia si Estonia. Cine urmeaza?

6 September 2015 3 Comments

F-22 Raptors deploy to EstoniaV-am spus deja ca Statele Unite au trimis patru avioane F-22 Raptor in Europa, acestea fiind primul deployment al aparatului de generatia V pe “Batranul Continent”.

Cele patru bucati de F-22 si-au stabilit cartierul general in Germania, la Baza Aeriana Spangdahlem, insa n-au zabovit prea mult acolo.

Doua dintre avioane au luat drumul Poloniei, ajungand pentru o zi la Baza Aeriana Lask, acolo unde ar fi zburat si in cadrul unui exercitiu alaturi de F-16 poloneze.

Dupa revenirea in Germania, doua avioane F-22 au fost trimise in Estonia, la Baza Aeriana Amari, locatie utilizata de NATO pentru misiunile Baltic Air Policing.

F-22 n-au fost trimise in Estonia ca sa faca Politie Aeriana, ci doar sa arate ca se poate. De fapt, cam asta este mesajul USAF. Intr-o perioada in care se discuta tot mai mult despre costuri si avioane foarte scumpe, oficialii USAF vor sa demonstreze ca aparatele astea isi merita banii.

Prin urmare, ei arata acum ca F-22 poate fi operat si de pe baze aeriene care nu sunt special amenajate pentru primirea avioanelor de generatia a cincea.

Oricum, pana pleaca de la Spangdahlem, noi ne dorim sa vedem o asemenea vizita si prin Romania 🙂

3 Comments »

 • Jap said:

  Gringo a aflat că EF a luato pe cocoașă de la su30 si so fi dus săi felicite sau so pună și ei de un dogfight cu ălea originale,cu 4 floricele nu faci primavara,dacă gringo vroiau să trimita un mesaj tuturor,trimiteau 70 de ‘invizibile’.

  • Aiurel Vlaiciu said:

   70 de bucăți adică peste o treime din efectiv?

 • Jap said:

  Da, au de unde,oricum freacă menta prin california și nevada,sai aducă la interceptare în europa sa vadă și ei cum e alergatul după ivani.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.