Home » Aviatie militara, featured, headline

F-35 al USAF e operational si gata de lupta

3 August 2016 5 Comments

35Prima escadrila echipata cu F-35 a USAF a fost declarata operationala si gata de lupta.

Comandantul Air Combat Command (ACC), generalul Herbert “Hawk” Carlisle, a fost cel care a semnat documentele care atesta faptul ca F-35 al USAF a atins, in sfarsit, initial operational capability (IOC).

Atingerea IOC inseamna ca 34th Fighter Squadron de la Hill Air Force Base, Utah, are in momentul de fata cel putin o escadrila, 12 avioane adica, gata de lupta, capabile sa fie trimise pe orice teatru de lupta din lumea asta.

Practic, F-35A va mai astepta ceva pana la prima dislocare, mai ales ca avionul este inca in dezvoltare, Lockheed si militarii lucrand pentru a rezolva problemele inerente care tot apar.

Este totusi un pas impotrtant din cariera multirolului de generatie V si, daca situatia o va cere, n-ar trebui sa reprezinte o surpriza prea mare dislocarea lui in apropierea zonelor “fierbinti”. Deocamdata pentru teste in conditii reale, dar cine stie.

Si ca sa revin la ce-am mai spus pana acum, oricat ar fi de criticat si criticabil, F-35 e un proiect atat de scump ca nu are voie sa nu fie un succes. Si din cate se pare va iesi in cele din urma un avion performant, un fel de F-16 al generatiei V.

5 Comments »

 • Jap said:

  Are lasere și torpile fotonice?

  • Mihai said:

   O sa aibe – cat tot atunci cand o sa aibe si rusii “plasma stealth” 🙂

 • Val said:

  Articolul din “Evenimentul” e mai bun…titlul zice ceva de ” bestiile ucigașe gata de lupta”….

  • LanceR said:

   Eu cand am prezentat evz era ca exemplu de “asa nu, nu mai intrati pe site-ul ala de doi lei niciodata” :))

 • Aiurel Vlaicu said:

  Ce-mi place asta cu “teatrul de război”, sintagmă inventată de imbecilii care fac războaie și trimit la luptă unități pe hîrtie – cifre și simboluri. Și ce să vezi, de fapt mor oameni cu membre smulse, mațe vărsate în noroi, arși. Tot niște cifre, pe o listă. Că doar e …teatru.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.