Home » Aviatie militara, featured, headline

F-35 pierde teren in Canada. Alte patru multiroale pe lista

28 January 2013 No Comment

cf18-fNoul, scumpul si intarziatul avion american F-35 Lightning II pierde teren in Canada, vecinii din Nord ai SUA anuntand ca au intocmit o lista de cinci multiroale pe care le vor analiza inainte de a atribui comanda unui producator.

Initial, canadienii au mers pe ideea de F-35, anuntand o comanda de 65 de aeronave in versiunea pentru Fortele Aeriene, A-ul. Numai ca intarzierile mari in dezvoltarea noului aparat, precum si pretul care creste precum Fat-Frumos, i-au facut pe canadieni sa se mai gandeasca, sa se mai codeasca si, intr-un final, sa renunte la acordul cu Lockheed Martin.

Acum, autoritatile guvernamentale anunta ca Ministerul Apararii a intocmit o lista de cinci avioane multirol ce urmeaza sa fie analizate.

Pe lista Canadei se regasesc F-35 (Lockheed), F-18 SuperHornet (Boeing), Eurofighter (EADS), Gripen (Saab) si Rafale (Dassault).

Producatorii celor cinci aparate vor fi contactati in perioada urmatoare pentru a transmite informatii despre produsele lor, urmand ca apoi sa inceapata discutiile delicate despre pret si posibilitatea schimbului tehnologic.

Ultimele vesti din Ottawa dadeau ca mare favorit in cursa de inzestrare a Fortelor Aeriene Canadiene, avionul francez Rafale.

Pentru cele 65 de multiroale vizate, nord-americanii pun la bataie 8,9 miliarde de dolari, dorind in schimb un program de offset consistent.

Fortele Aeriene Canadiene au in dotare 79 de avioane CF-18A si CF-18B.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.