Home » Aviatie militara, featured, headline

Faceti cunostinta cu Escadrila 53. WarHawks.

27 September 2016 12 Comments

escadrila-53Cum cine e Escadrila 53? E “doar” prima escadrila a Fortelor Aeriene Romane ce va avea in dotare avioane F-16 Fighting Falcon. Sau Viper, daca vreti.

Cu trei zile ramase pana la sosirea in tara a primelor F-16, apar si detaliile viitoarei escadrile.

Astfel, se pare ca aceasta va purta denumirea de Escadrila 53 Warhawks. Stiu, si mie mi se pare ca e un fel de ciorbita cu de toate, un mix intre istoria glorioasa a Fortelor Aeriene si englezismul zilelor noastre, dar zic sa asteptam putin sa vedem clar ce si cum.

Altfel, daca denumirea vi se pare cunoscuta, aveti si motive. Escadrila 53 a fost una dintre cele mai cunoscute din Al Doilea Razboi Mondial, celebra mai ales pentru ca in culorile ei Horia Agarici i-a vanat pe bolsevici. Si i-a si doborat.

Mi se pare o idee potrivita de a reactiva denumiri care au facut istorie in cadrul Fortelor Aeriene Romane, iar Escadrila 53 e una dintre cele mai cunoscute.

De asemenea, Escadrila 53, la vremea ei, a zburat destul de mult pe aerodromul Mamaia, in apararea litoralului, noua Escadrila 53 va zbura de pe Borcea, oarecum tot in apararea litoralului, nice touch. Si subtila.

Sa nu uit. Escadrila 53 WarHawks va apartine Bazei 86 Aeriene.

Altfel, joi vor sosi in tara primele sase avioane F-16. Sper sa pot ajunge acolo si sa va arat cum se vad cocardele de aproape.

Foto via Facebook/ War Hawks

12 Comments »

 • Jap said:

  La ce țeapă ne-am luat cu rapandulele ăstea sper să fie singura escadrilă din Rumanien Air Force. Bulgarii o săși facă sepuku de ciudă. Ăstea sînd f-16 LanceR. Viper sînt pt prieteni și ăia cu lovele. De exemplu Taiwan.Noi cum nu intrăm în nici o categorie…Forța fie cu cei 6 negri mititei!

  • Vali said:

   Ce atitudine puerila ai…

  • Sonic said:

   Dusmanii poarta pica,dar nu au valoarea lor…

   Vrei sa luam cu banii jos Mig-29 sau Su-25?Nu avem bani nici de unele,nici de altele.
   Suntem in Nato,prieteni cu Sua,luam F-16.Rafale sau Gripen nu merita.

  • Fox said:

   Ai si tu o greata in tine…nu-ti vine sa vomiti la aberatiile ce la spui? Stai linistit, tu nu ti-ai luat nici o teapa ca nu cred ca ai contribuit prea mult la achizitionarea lui F16, care este de altfel un avion super ca nu degeaba le tin si americanii intr-un numar considerabil.

 • Jap said:

  Mulțumesc.

 • Cezar said:

  Hai si escadrila nr 2 🙂

 • Jap said:

  Bate’n lemn Cezare.

 • Ieprasul said:

  daca ar fi fost vreo minim 36 cu toatae acareturile dupa ele…poate…asa cu 6 poate ceva demonstratii pe la BIAS..

 • Petre said:

  @Jap, tot timpul ai o mancarime, sincer daca ai ceva pertinent de zis bine, daca nu, du-te de aici amice.
  Nu intelegi multe dar stii…..bre de aia nu iti functioneaza logica, partea cu procesatul, mai bine taci decat sa dovedesti ca esti…inutil.
  F-16 ale noastre sunt excelente pentru ce avem deocamdata nevoie, atentie se trece pe o cu totul alta platform de armament, daca la Lancer-e mergea asa si asa, etc. la F-uri trebuie mentinut tot timpul in stare de zbor, si fiind mai vechi se mentin mai usor, asta ar fi unul din motivele achiztiei. In rest sunt peste Gripen-uri la raza si achizitia tintei plus interoperabilitatea mai mare cu avioanele aliatilor. Mai incolo sigur o sa fie C/D-uri sau chiar F-35, dar o sa conteze cat de bine suntem in stare sa le mentinem in operare.

 • Jap said:

  Am plecat la scos cartofii Petrișor tată,dar aștept cu nerăbdare ora 16:00.

 • Jap said:

  Apropo a 8servat careva că ‘a căzut’ Resboiu,chiar azi cînd se parafează țeapa. O fi mîna lungă a ivanilor? Adevărul este dincolo de noi.

  • Cezar said:

   Ai si tu odata dreptate in ce spui aici. Chiar e mana ivanilor. Informatie 100% sigura chiar de la sursa. Atac din Rusia. 🙂 Iulian spera ca azi la pranz il repun pe net, insa se pare ca e mai grav decat au crezut si ei. Cica traficul din mama betivilor a explodat pe site in ultima perioada. Eu nu cred in intamplari! 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.