Home » Aviatie civila, featured, headline

Fenechiu trimite Corpul de Control la Tarom, dar soarta managerului strain e pecetluita

3 July 2013 One Comment

tarom-flotaMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat ca va trimite Corpul de Control al ministerului sa efectueze un audit la Tarom, dupa tot scandalul din ultima perioada, insa lasa se inteleaga faptul ca soarta managerului strain este pecetluita.

Daca tot am fost acuzati, noi, Aviatia Magazin, de lipsa de profesionalism in relatarea intamplarilor de la Tarom, ia sa vede, ce spune domnul ministru, persoana importanta in tot acest scandal.

“Am trimis auditul şi Corpul de Control să îmi facă un raport cu privire la rezultatele activităţii companiei Tarom în prima jumătate a anului. Mi se pare normal şi corect să ştiu”, a spus Fenechiu la Romania TV.

Pana aici, nimic de obiectat. Dar sa citim mai departe din declaratia ministrului.

“Vă voi comunica rezultatele acestui audit, să vedem dacă există performanţe ale actualului management privat, aşa cum se spune, sau dacă au dreptate cei din Consiliul de administraţie care spun că rezultatele sunt doar conjuncturale, datorate preţurilor. Nu vă pot spune cine are dreptate deocamdată”, a mai spus Fenechiu.

Doar eu am sesizat hotararea ministrului? Doar mie mi se pare ca omul deja este sigur ca CEO-ul Christian Heinzmann n-a avut rezultate si ca eficientul Consiliu de Administratie a avut dreptate facand presiuni pentru a-i scurta mandatul?

Bine, admit ca este posibil si ca interpretarea mea sa nu fie cea corecta si ca ministrul chiar nu stie ce se intampla pe la Tarom, desi el e baiatul care vorbea de achizitia unor noi avioane. Asta prin iarna, pentru ca acum, dupa articolele din presa, s-a mai calmat.

Dar Relu Fenechiu mai este deranjat de un lucru, anume de faptul ca puciul, scandalul, situatia tensionata – puteti sa ii spuneti cum vreti – de la Tarom a fost dezbatuta in presa si anunta plin de emfaza ca nu mai vrea acest lucru.

“Ce vă pot spune e că nu sunt deloc de acord cu tranşarea acestor probleme complexe ale unei companii de importanţă majoră pentru România prin media”, a incheiat Fenechiu.

Cred si eu ca nu mai vrea dezbatere media, pentru ca doar asa se afla unele jocuri de culise de care nici macar el nu e strain. Ba dimpotriva. Sigur ca Relu Fenechiu vrea liniste, doar asa se poate demite un manager strain iar in locul lui poate fi adus un profesionist roman, unul dintre acei profesionisti care au contribuit la punerea pe butuci a companiei.

Ramane de vazut ce se va intampla in continuare la Tarom, insa premisele nu sunt deloc bune.

One Comment »

  • Cezar said:

    Ce sa se intample…..vine campania electorala pentru europarlamentare si prezidentiale si au nevoie baietii de bani. Problema e ca, strainii astia nu prea se combina la jegmaneli din astea romanesti si nici nu prea le tolereaza. Atunci, spuneti-mi voi mie…….de unde sa mai vina banii de campanie? Nu vedeti ca-s disperatii baietii de pe la partide….nu mai vine malaiul de nicuin fel cu strainii aia la conducere. De cand FMI-ul a impus managerii astia, nu mai merge ‘treaba’ romaneasca. Au taraganat-o ei cat au putut, dar acum, treaba fiind in plina putere, trebuie sa-i faca sa plece, daca se poate singuri, ca alta solutie nu mai au!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.