Home » Aviatie militara, featured, headline

Fortele Aeriene Romane au reluat zborurile cu IAR-99Romanian Air Force resumed flights with IAR-99

16 August 2014 4 Comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFortele Aeriene Romane au reluat zborurile cu avioanele IAR-99 dupa aproape doua luni de consemnare la sol.

O formatie de trei asemenea aeronave a zburat vineri, 15 august, in cadrul festivitatilor organizate la Constanta cu ocazia Zilei Marinei Romane, marcand astfel si oficial revenirea la zbor.

Aviatia Magazin a incercat sa afle in urma cu aproximativ trei saptamani care este situatia avioanelor IAR-99, insa la vremea respectiva ni s-a transmis ca acestea sunt in continuare consemnate la sol.

Zborurile cu IAR-99 au fost oprite in data de 20 iunie 2014, atunci cand un avion de acest tip a aterizat fortat in apropierea pistei Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Bobocu – Buzau. SMFA a demarat o ancheta pentru a afla care au fost cauzele incidentului, iar pana la finalizarea acesteia 99 nu a mai zburat.

Din pacate, pana in acest moment nu s-au facut publice rezultatele acestei anchete, astfel ca nu stim daca a fost vorba despre o defectiune, o eroare de pilotaj sau altceva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARomanian Air Force resumed operational flights with IAR-99 jets after nearly two months of grounding.

A formation of three IAR-99 took part at the festivities organized in Constanta on August 15th, Romanian Navy Day.

IAR-99 was grounded on June 20, after an airplane force landed near Boboc AFB runway.

4 Comments »

 • cosmin said:

  S-au oprit zborurile cu 99 deoarece dupa ancheta de la Bobocu au constatat ca toate aeronavele au fisuri la motor(DIN INTERIOR AEROSTAR)

 • Voceslav Vagorsky said:

  Oricum,ordinul de ,,vesnica pomenire”, pentru producerea IAR99, a fost dat mai de multisor, iar de ceva timp Craiova, se pare ca nu mai poate sa produca acest tip de avion, al carui proiect a fost masacrat de anumiti politicieni.

  • LanceR said:

   Bine ca mi-ati amintit, o sa avem un articol dedicat lui IAR-99 si celor de la Avioane Craiova. Destul de multe chestii interesante, incepand cu resursa de zbor dupa RK si pana la capacitatea de productie de la Craiova.

   Cum am putin timp, il voi posta pe site 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.