Fortele Aeriene Romane au reluat zborurile cu IAR-99Romanian Air Force resumed flights with IAR-99

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFortele Aeriene Romane au reluat zborurile cu avioanele IAR-99 dupa aproape doua luni de consemnare la sol.

O formatie de trei asemenea aeronave a zburat vineri, 15 august, in cadrul festivitatilor organizate la Constanta cu ocazia Zilei Marinei Romane, marcand astfel si oficial revenirea la zbor.

Aviatia Magazin a incercat sa afle in urma cu aproximativ trei saptamani care este situatia avioanelor IAR-99, insa la vremea respectiva ni s-a transmis ca acestea sunt in continuare consemnate la sol.

Zborurile cu IAR-99 au fost oprite in data de 20 iunie 2014, atunci cand un avion de acest tip a aterizat fortat in apropierea pistei Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Bobocu – Buzau. SMFA a demarat o ancheta pentru a afla care au fost cauzele incidentului, iar pana la finalizarea acesteia 99 nu a mai zburat.

Din pacate, pana in acest moment nu s-au facut publice rezultatele acestei anchete, astfel ca nu stim daca a fost vorba despre o defectiune, o eroare de pilotaj sau altceva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARomanian Air Force resumed operational flights with IAR-99 jets after nearly two months of grounding.

A formation of three IAR-99 took part at the festivities organized in Constanta on August 15th, Romanian Navy Day.

IAR-99 was grounded on June 20, after an airplane force landed near Boboc AFB runway.

4
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cosmin
Guest

S-au oprit zborurile cu 99 deoarece dupa ancheta de la Bobocu au constatat ca toate aeronavele au fisuri la motor(DIN INTERIOR AEROSTAR)

Voceslav Vagorsky
Guest
Voceslav Vagorsky

Oricum,ordinul de ,,vesnica pomenire”, pentru producerea IAR99, a fost dat mai de multisor, iar de ceva timp Craiova, se pare ca nu mai poate sa produca acest tip de avion, al carui proiect a fost masacrat de anumiti politicieni.