Fortele Aeriene Romane “defileaza” pe 1 Decembrie

Avioanele Fortelor Aeriene Romane vor face parte din dispozitivul Ministerului Apararii folosit in cadrul paradei militare prilejuita de sarbatorirea Zilei Nationale – 1 Decembrie.

Ei bine, da! Dupa luni de zile in care ministrul Dobritoiu ne-a amenintat cu o parada “de criza”, redusa la defilarea catorva zeci de militari, motivand ca nu exista un milion de euro pentru un eveniment mai amplu, iata ca aceasta campanie electorala in care suntem face minuni cu bugetul Ministerului.

Acesta, bugetul deci, a fost suplimentat cu 400.000 de lei (cam 100.000 de euro, deci de vreo 10 ori mai putin decat zicea ministrul ca e nevoie), astfel ca parada va fi una misto, asa cum trebuie.

Fara a da prea multe detalii, Ministerul Apararii anunta Fortele Aeriene vor participa cu avioane de lupta (probabil MiG 21, caci sunt cam singurele) si cu avioane de transport (probabil Spartan, caci sunt cele mai noi).

“Ministerul Apărării Naţionale va participa anul acesta la Parada organizată la 1 Decembrie cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forţe, inclusiv aeronave de luptă şi transport, fiind prezentă pentru prima dată şi maşina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Ca sa nu existe dileme, e vorba despre parada din Bucuresti, de la Arcul de Triumf. Ministerul nu a anuntat inca daca sau ce va organiza in celelalte orase ale tarii, dar promitem sa va tinem la curent daca apar noutati privind evenimentele din tara.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Avioanele F-16 la mana a treia, un vis prea optimist?! | Romania MilitaryRomania Military Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of