Home » Aviatie militara, featured, headline, Spectacole aviatice

Fortele Aeriene Romane “defileaza” pe 1 Decembrie

26 November 2012 One Comment

Avioanele Fortelor Aeriene Romane vor face parte din dispozitivul Ministerului Apararii folosit in cadrul paradei militare prilejuita de sarbatorirea Zilei Nationale – 1 Decembrie.

Ei bine, da! Dupa luni de zile in care ministrul Dobritoiu ne-a amenintat cu o parada “de criza”, redusa la defilarea catorva zeci de militari, motivand ca nu exista un milion de euro pentru un eveniment mai amplu, iata ca aceasta campanie electorala in care suntem face minuni cu bugetul Ministerului.

Acesta, bugetul deci, a fost suplimentat cu 400.000 de lei (cam 100.000 de euro, deci de vreo 10 ori mai putin decat zicea ministrul ca e nevoie), astfel ca parada va fi una misto, asa cum trebuie.

Fara a da prea multe detalii, Ministerul Apararii anunta Fortele Aeriene vor participa cu avioane de lupta (probabil MiG 21, caci sunt cam singurele) si cu avioane de transport (probabil Spartan, caci sunt cele mai noi).

“Ministerul Apărării Naţionale va participa anul acesta la Parada organizată la 1 Decembrie cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forţe, inclusiv aeronave de luptă şi transport, fiind prezentă pentru prima dată şi maşina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Ca sa nu existe dileme, e vorba despre parada din Bucuresti, de la Arcul de Triumf. Ministerul nu a anuntat inca daca sau ce va organiza in celelalte orase ale tarii, dar promitem sa va tinem la curent daca apar noutati privind evenimentele din tara.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.