Home » Aviatie militara, featured, headline

Fortele Aeriene Romane la Thracian Star 2013

26 July 2013 One Comment

f-16 mig 21 CT1Fortele Aeriene Romane au participat la exercitiul multinational “Thracian Star 2013”, organizat de vecinii bulgari.

Avioanele noastre, MiG-urile 21 LanceR, s-au “luptat” cu MiG-urile 29 ale Bulgariei, dar si cu F-16 din Grecia, cele trei state fiind participantele la editia 2013 a exercitiului.

Din putinele informatii puse la dispozitie de organizatori aflam ca avioanele din Romania si Grecia au efectuat misiuni deasupra Bulgariei, insa nu au ateriza in aceasta tara, dupa efectuarea exercitiilor revenid la bazele proprii.

Participantii la “Thracian Star 2013” au exersat operatiuni aeriene ofensive si defensive. Au fost, astfel, interceptari ale unor aparate care violeaza spatiul aerian, misiuni de atac la sol, incercari de a evita rachetele sol-aer si sistemele defensive de la sol etc.

Asteptam inca detaliile exercitiului, mai ales ca anul trecut romanii au cam impresionat in “duelurile” cu bulgarii si americanii.

Grecii au trimis peste Bulgaria o formatie de patru F-16, o “dubla” si trei “simple”.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.