Fortele Aeriene Romane renunta la BIAS 2013 pentru demonstratii de Ziua Aviatiei

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFortele Aeriene Romane nu vor participa la mitingul Bucharest International Air Show 2013, insa vor sustine demonstratii aeriene in perioada 19-21 iulie pe mai multe baze aeriene din tara.

Din ratiuni financiare, oficialii Aviatiei Militare si cei ai Ministerului Apararii au luat decizia de a renunta la participarea la BIAS 2013, spectacol ce trebuia sa aiba loc in perioada 27-28 iulie 2013. Pilotii militari si aparatele lor vor putea fi totusi vazuti de public in diverse manifestari prilejuite de sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane.

“Ca urmare a activităţilor deja planificate în contextul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în perioada 19-21 iulie, ce vor cuprinde expoziţii de tehnică şi demonstraţii aeriene la Boboc, Bacău, Câmpia Turzii, Bucureşti şi Timişoara, există o limitare a resursei de personal care ar putea fi angajată în alte acţiuni.

În paralel, piloţii şi personalul tehnic trebuie sa asigure în această perioadă şi misiunile curente de luptă sau de transport”, a explicat Biroul de presa al Ministerului Apararii pentru AviatiaMagazin.com.

MiG-urile 21, IAR-urile 99, avioanele de transport C-27J Spartan si C-130 Hercules sau elicoptere Puma si Alouette vor putea fi admirate de entuziasti si curiosi in cadrul manifestatiilor din bazele aeriene de la Otopeni si Campia Turzii, unde vor fi organizate zile ale portilor deschise.

Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of