Fortele Aeriene Romane scot din serviciu avioanele An-2. Aparatele vor fi vanduteAntonov An-2 airplanes, retired by Romanian Air Force

an-2Fortele Aeriene Romane vor scoate din serviciu avioanele de transport Antonov An-2, urmand ca aparatele sa fie apoi vandute prin intermediul Romtehnica.

Nu putini sunt cei care se intreaba ce se intampla cu avioanele An-2 ale Aviatiei Militare, despre care nu s-a mai auzit nimic de la tragedia de la Tuzla, din iulie 2010.

Pentru a afla care este situatia acestor aeronave, am luat legatura cu Statul Major al Fortelor Aeriene, din partea caruia am primit urmatorul raspuns:

“Aeronavele aflate în administrarea Statului Major al Forţelor Aeriene parcurg în prezent procedurile de scoatere din serviciu şi aprobare pentru includere în procesul de valorificare. Ministerul Apărării Naţionale, prin structurile sale specializate, caută să identifice cele mai avantajoase soluţii şi să iniţieze demersurile legale pentru punerea acestora în practică.”

Cu alte cuvinte, aceste avioane nu vor mai zbura avand inmatriculare militara si cocarde tricolore.

Este insa extrem de interesant de vazut cand, cui si mai ales cu ce pret vor fi vandute Antonovurile, stiut fiind faptul ca vorbim despre avioane cu o larga intrebuintare in Romania, robuste, fiabile si relativ ieftin de operat.

In data de 5 iulie 2010, un avion An-2 apartinand Fortelor Aeriene s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe Aeroportul Tuzla. In urma accidentului au murit 12 din cele 14 persoane aflate la bord iar acest tip de aeronava a fost consemnat la sol.an-2The Antonov An-2 transport airplanes will be retired by Romanian Air Force.

These planes are grounded since july 2010 and will not fly within the Air Force. Instead, they will be sold at auctions held by Romtehnica.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of