Fortele Aeriene Romane trimit doua elicoptere IAR-330 Puma in Turcia

Foto: Fortele Aeriene Romane
Foto: Fortele Aeriene Romane
Fortele Aeriene Romane au trimis doua elicoptere IAR-330 Puma de la Baza 95 Aeriana Bacau tocmai in Turcia.

Motivul e foarte simplu, pilotii si militarii romani urmand a participa la un exercitiul ISIK 2015, care are ca principal scop pregatirea in vedea misiunilor CSAR – combat search and rescue.

“Baza 95 Aeriană Bacău participă, în perioada 1 – 10 aprilie a.c., la exerciţiul multinaţional ISIK 2015, care se va desfăşura la Baza 3 Aeriană din Konya, Turcia, cu aproximativ 30 de militari şi două elicoptere IAR-330 SOCAT.

La exerciţiu, care are ca obiectiv principal pregătirea personalului în executarea misiunilor de căutare şi salvare prin luptă, participă aproximativ 250 de militari cu 10 aeronave aparţinând Forţelor Aeriene din Azerbaidjan, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria”, transmite Ministerul Apararii prin intermediul unui comunicat de presa.

Nu putem decat sa le uram multa bafta romanilor care ne vor reprezenta la ISIK 2015 si speram sa avem vesti despre realizarile lor cat mai repede.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Cu ce au trimis elicopterele in Turcia….pe calea aerului, sau folosind un mijloc de trnsport(naval, feroviar sau rutier agabaritic)? 🙂