Home » Aviatie militara, featured, headline

Fortele Aeriene Romane trimit doua elicoptere IAR-330 Puma in Turcia

2 April 2015 2 Comments

Foto: Fortele Aeriene Romane

Foto: Fortele Aeriene Romane

Fortele Aeriene Romane au trimis doua elicoptere IAR-330 Puma de la Baza 95 Aeriana Bacau tocmai in Turcia.

Motivul e foarte simplu, pilotii si militarii romani urmand a participa la un exercitiul ISIK 2015, care are ca principal scop pregatirea in vedea misiunilor CSAR – combat search and rescue.

“Baza 95 Aeriană Bacău participă, în perioada 1 – 10 aprilie a.c., la exerciţiul multinaţional ISIK 2015, care se va desfăşura la Baza 3 Aeriană din Konya, Turcia, cu aproximativ 30 de militari şi două elicoptere IAR-330 SOCAT.

La exerciţiu, care are ca obiectiv principal pregătirea personalului în executarea misiunilor de căutare şi salvare prin luptă, participă aproximativ 250 de militari cu 10 aeronave aparţinând Forţelor Aeriene din Azerbaidjan, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria”, transmite Ministerul Apararii prin intermediul unui comunicat de presa.

Nu putem decat sa le uram multa bafta romanilor care ne vor reprezenta la ISIK 2015 si speram sa avem vesti despre realizarile lor cat mai repede.

2 Comments »

  • Cezar said:

    Cu ce au trimis elicopterele in Turcia….pe calea aerului, sau folosind un mijloc de trnsport(naval, feroviar sau rutier agabaritic)? 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.