Home » Aviatie militara, featured, headline

FOTO | Asta sa fie schema de vopsire a F-urilor 16 romanesti?

11 April 2016 10 Comments

Foto1Nu cu mult timp in urma au aparut prin surse media portugheze o serie de fotografii cu unul dintre F-urile 16 romanesti vopsit deja intr-o noua schema de camuflaj.

Avionul care inca poarta inregistrarea portugheza, 15123, despre care stim insa ca este cumparat deja de Romania, a fost tras in poze undeva in zona Bazei Aeriene 5 Monte Real, adica acolo unde se pregatesc ai nostri pentru viitorul multirol.

Din ce se vede si daca fotografiile sunr, intr-adevar, reale, F-urile romanesti vor avea o schema de vopsire cumva atipica pentru F-16, care ne-au obisnuit cu banalul gri cenusiu.

Ale noastre vor avea un “camuflaj” in mai multe tonuri de albastru, preluand cumva modelul schemei de vopsire a Lancerelor C, varianta aer-aer.

O sa fie interesant de vazut daca ale noastre vor avea pe deriva drapelul, asa cum se practica in cazul Portugaliei sau Belgiei, de exemplu, sau vom opta pentru cocarde tricolore peste tot.

Foto2

foto3

Foto via Marco Casaleiro

10 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.