Home » Aviatie militara, featured, headline

FOTO | Prima imagine cu F-35 intr-o misiune reala de lupta

24 May 2018 5 Comments

Foto: Twitter/ Nir Dvori

La o zi dupa ce comandantul Fortelor Aeriene Israeliene a recunoscut oficial ca avioanele F-35 au inceput sa fie utilizate in misiuni reale de lupta a aparut si o prima imagine cu un Adir, denumirea israeliana a 35-ului, intr-o astfel de misiune.

Jurnalistul Nir Dvori a facut o poza in timpul prezentarii generalului Amikam Norkin si a reusit sa publice prima fotografie cu F-35 intr-o misiune reala de lupta.

Avionul a fost “surprins” intr-un zbor la mare altitudine in apropierea Beirutului, capitala Libanului. Nu se stie daca 35-ul se afla in spatiul aerian libanez sau nu pentru ca nu au fost oferite detalii.

Interesant este faptul ca, in misiunea respectiva, F-35 zbura in configuratie “vizibil”, avand montate dispozitivele care il fac foarte usor de observat pe radar.

Avioanele stealth au posibilitatea de a fi transformate in aparate care nu se ascund de radarele adverse prin montarea unor dispozitive care le maresc considerabil “amprenta” radar.

Asta pentru ca sunt misiuni in care nu ai nevoie ca un aparat de generatia V sa nu fie vazut de inamic pentru ca il folosesti intr-un alt rol. Si asta se pare ca a fost cazul acum pentru 35-ul israelian ar fi fost utilizat ca si “coordonator” al grupului de atac.

Concret, capacitatea extraordinara de a colecta date si de a le transmite aparatelor aliate a fost folosita de aceasta data pentru o mai buna cunoastere a teritoriului unde urma atacul, iar aici vorbim despre tinte ale Hezbollah din Liban.

5 Comments »

 • LaCuscaPSD said:

  De cand Beirut e un oras din Israel???

  • LanceR said:

   “in apropierea Beirutului, capitala Libanului”

   • LaCuscaPSD said:

    Ma refer la faptul ca un f35 israelien zboara deasupra orasului Beirut capitala Libanului…Ma gandesc ca israelienii au cerut Libanului autorizare de survol ,nu?!

 • tarabostes said:

  Daca va uitati atent in cockpit se vede in buzunarul pilotului mandatul ONU de a ataca un alt stat suveran si mai jos un pic permisiunea data de statul Libanez de survol intr-o misiune de lupta…………………

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.