Home » Aviatie militara, featured, headline

Francezii au trimis Mirage si Rafale dupa bombardierele strategice rusesti

11 February 2017 2 Comments

Armee de l’Air a dat publicitatii cateva imagini realizate in timpul interceptarii a doua bombardiere strategice rusesti care au zburat in apropierea coastelor Frantei.

Incidentul, desi e un termen fortat, a avut loc joi dimineata, atunci cand rusii s-au distrat putin cu QRA-ul NATO. O formatie mare de sase avioane i-a alertat pe norvegieni, patru dintre avioane au cotit-o dupa interceptie spre Rusia, insa doua Tu-160 Blackjack si-au continuat drumul.

Au dat alerta prin Marea Britanie, Franta si Spania.

Francezii au ridicat in aer o celula de Mirage 2000-5, urmata de o celula de Rafale, un E-3F AWACS si o “cisterna” C-135. Pare cam mult, nu? Si mie mi s-a parut, insa tind sa cred ca frantuzoii exerseaza si ei diverse chestii cu ocaziile astea.

Formatia de Tu-160 nu s-a apropiat la mai putin de 100 de kilometri de coastele franceze si s-a aflat intotdeauna in spatiul aerian international.

Remarc inca o data faptul ca astia din Vest nu se feresc sa faca publice imaginile astea. Ba chiar merg pe promovarea asta usor subliminala aratandu-le contribuabililor pe ce cheltuie banii – pe apararea lor!

Mi-ar placea, recunosc, sa vad ca si Ministerul Apararii de la noi publica macar o data sau de doua ori pe an fotografii cu interceptiile realizate de baietii nostri. Intr-o mare de comentarii ignorante despre “vechiturile de MiG-uri” ar fi o gura de aer proaspat informarea publicului asupra faptului ca avioanele si pilotii nostri efectueaza misiuni de lupta in beneficiul contribuabilului.

Ma rog, e o alta discutie pe care sper s-o purtam candva.

2 Comments »

  • Jap said:

    Probabil francezii sătui de frecatul mentei l-a rugat pe Putin să-i ‘viziteze’ oleacă.

  • IAR 80 said:

    Citeam o stire acum cateva zile cum ca 2/3 din avioanele de vanatoare operate de US Navy nu sunt capabile de zbor, fiind in urma cu mentenanta. Se pare ca SUA are nevoie de F-35 cat mai repede.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.