From Russia with love: Avionul de antrenament cu aripa in sageata inversa | VIDEO

sr-10Inginerii rusi vin cu o propunere cel putin interesanta pentru Fortele Aeriene, un avion de antrenament cu aripa in sageata inversa efectuand recent primul zbor.

Biroul privat de proiectare KB SAT a reusit, cu mari eforturi, sa ridice in aer prototipul avionului SR-10, cel care se doreste a fi primul avion de antrenament cu aripa in sageata inversa.

Recunosc ca designul asta m-a intrigat inca de cand am vazut Berkutul celor de la Suhoi in paginile Top Gun, iar acum acest aparat mi se pare ca promite foarte multe.

SR-10 este un avion de antrenament echipat cu un singur motor reactiv, construit integral din materiale compozite, care ar pute atinge o viteza maxima de 900 de kilometri pe ora si care ar avea o autonomie de zbor de 1.500 de kilometri.

A fost propus Ministerului Apararii de la Moscova, insa a fost refuzat in prima faza, fiind preferat turbopropulsorul Yak-152. Cu toate acestea, autoritatile din Daghestan s-au implicat in proiect si acum se spera obtinerea unei finantari pentru productia a 16 bucati de preserie.

Ramane de vazut ce se va alege in cele din urma de acest proiect interesant si care, pe hartie, arata foarte bine.

Primul zbor al prototipului a avut loc chiar de Craciun, pe 25 decembrie 2015.

9
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mig-21 LanceRLanceRJapenzo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
enzo
Guest

Pai normal ca de Craciun, altfel nu aveau aia curaj sa se urce la butoane.

Jap
Guest
Jap

Știi la ce fabrică va fi făcut:suhoi sau mig?

Jap
Guest
Jap

Nu cred că va fi făcut în Daghestan,cu tot că ei au finanțat o paste din proiect tot în rusia va fi facut dacă o să fie. No să le dea ivanii pasărea pe tavă niciodată,uităte la indieni ce țeapă au luat cu pak fa-ul.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

E urat ca porcu’…

Observ insa ca are botul foarte asemanator ca forma cu cel al soimului nostru, cu exceptia faptului ca este lucrat un pic sa fie stealth(are muchiile alea ascutite pe laterale). Oare n-am putea face si noi ceva prelucrari asemanatoare? … desi daca n-ai posibilitatea sa transporti bombele intern tot degeaba e…

Jap
Guest
Jap

E super tare,fain,nu face nimeni parada modei cu el,noi no să facem că nu ne dă voie gringo,apoi nus lovele și dacă ne-ar da voie gringo și am avea lovele căcălău cum au alți,am importa la mîna doua la preț triplu,că așai trendu. Amigo,au mai transportat unii bombe în interior prin Serbia (f-117) și am văzut cu toţi unde au ajuns.

Jap
Guest
Jap

Și Romînia e parte ue-nato!