Home » Aviatie militara, featured, headline

Galceava pe cer: 5 Tu-22 au alertat NATO. Turcii au replicat cu F-16

23 February 2012 No Comment

Rusii incep sa-si faca simtita prezenta tot mai mult in zona Marii Negre, bulgarii si turcii fiind alertati, recent, de un raid facut cu 5 bombardiere strategice Tu-22 in apropierea spatiului aerian al celor doua state.

Cele 5 aparate au fost detectate de vecinii de la sud de Dunare, lucru confirmat de Ministerul Bulgar al Apararii. Si chiar daca rusii nu au violat spatiul aerian al bulgarilor, se pare ca aparatele lor s-au apropiat la numai 40 de kilometri de acesta.

Mai mult, se pare ca Fortele Aeriene din Turcia au ridicat imediat in aer o celula de F-16 aflata in alarma, Falcon-urile fiind trimise sa-i escorteze pe rusi departe de spatiul aerian NATO.

Ministrul bulgar al Apararii ar fi spus ca decizia de a trimite avioanele din Turcia in misiune de interceptare a apartinut comandantilor NATO, nu ca vecinii nostri ar fi avut ce sa ridice in aer 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.