Home » Aviatie militara, featured, headline

Generalul Dobran a pilotat un avion al Iacarilor Acrobati la 99 de ani

28 May 2018 2 Comments

Foto: Laurentiu Florin

Generalul in rezerva Ion Dobran, ultimul supravietuitor al legendarului Grup 8 Vanatoare, a pilotat din nou un avion la varsta de 99 de ani si 4 luni.

Dobran a devenit astfel cel mai varstnic pilot roman din istorie.

Evenimentul a avut loc sambata, in cadrul simpozionului “In memoriam Constantin ‘Bazu’ Cantacuzino – 60 de ani de la disparitie” ce a avut loc pe aerodromul Banesti, din judetul Prahova.

Generalul Dobran a urcat in cabina din spate a avionului Iak-52 inmatriculat LY-WAA si pilotat de Dan Stefanescu de pe aeroportul Baneasa si, in timpul zborului spre Banesti, a preluat pentru cateva momente comanda.

Ion Dobran este unul dintre asii aviatiei romane, el avand ZECE victorii aeriene confirmate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Dobran a zburat pe cele mai dificile fronturi si a infruntat aviatori sovietici, americani si germani.

Gestul Iacarilor Acrobati, al lui Dan Stefanescu, este unul urias, unul superb! Dobran merita asta, merita cu varf si indesat un ultim zbor asa cum voi spune in continuare ca merita sa primeasca cele 4 stele de general “plin” in timpul vietii.

2 Comments »

  • mihaistoian said:

    Bravo iacari!
    Respect domnului general Dobran!

  • tarabostes said:

    Sa-i uram sanatate maxima d-lui Dobran si sincere multumiri pentru jertfa sa in slujba patriei chiar daca nu cea suprema.Ca o mentiune…cred ca ai vrut sa scrii grupul 9 vanatoare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.