Generalul Viorel Pana preia conducerea Aviatiei Militare

Generalul Viorel Pana a preluat conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene prin ordin de ministru.

Nu este, deocamdata, o schimbare de comanda la SMFA, ci un soi de rotire a cadrelor. Fostul si, probabil viitorul, sef al Statului Major al Fortelor Aeriene a devenit temporar consilier al ministrului Apararii, in timp ce generalul Pana i-a preluat de ieri atributiile.

Iata si comunicatul oficial:

“Prin ordin al ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost împuternicit, începând cu data de 11 octombrie, la comanda Statului Major al Forţelor Aeriene.

Începând cu aceeaşi dată, generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost împuternicit în funcţia de consilier militar al ministrului apărării naţionale.

* * *

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene din anul 1989 până în anul 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24 și continuând cu Hercules C-130 și C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian, la comanda căreia s-a aflat din anul 2014.

Are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo, a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali).”

5
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRValiJapRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

China?
Ce misiune militara am avut noi pe acolo?

Jap
Guest
Jap

De prietenie? Cîți ani ai Raptore?

Jap
Guest
Jap

Istoria spune că ne avem bine cu China de 2500 de ani.

Vali
Guest
Vali

Nu-i da lui Anastasof si a 4-a stea? Ca o merita…