Germania pompeaza 8 miliarde de euro in bugetul Apararii

EurofighterStiu ca stirea asta nu are neaparat legatura cu aviatia, insa mi se pare extrem de interesant faptul ca nemtii, cei care sunt cel mai putin dispusi sa plece la razboi, considera ca este necesar sa suplimenteze bugetul Apararii.

Conform Jane’s, Executivul Germaniei a aprobat cresterea bugetului Apararii, nu mai putin de 8 miliarde de euro urmand a fi pompate in urmatorii patru ani.

In principiu, bugetul Apararii va creste cu aproximativ doua miliarde de euro in fiecare an, pana in 2019, iar perspectivele sunt urmatoarele: 34.209 miliarde de euro in 2016, 34.755 miliarde de euro in 2017, 34.879 miliarde de euro in 2018 si 35.009 miliarde de euro in 2019.

Germania cheltuie in jur de 5 miliarde de euro pe an pentru plata pensiilor fostilor militari.

In aceste conditii, ne putem astepta ca Luftwaffe sa isi revitalizeze capabilitatile serios afectate de bugetul prea mic in ultimii ani.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Adi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Germania a taiat prea mult din bugetul pentru aparare, pana la punctul in care s-au trezit ca o mare parte din tehnica e nefunctionala din lipsa de bani. A se vedea scandalul cu Boxer, blindatele cu care au participat la exercitii fara sa aibe armamentul principal instalat pentru ca nu il aveau.

Asa ca acum incearca sa readuca in stare de functionare tot ce mai merita si sa echipeze complet tehnica noua, iar asta nu se poate face peste noapte, o sa o faca treptat.