Home » Aviatie militara, featured, headline

Grecia isi modernizeaza avioanele F-16 la standardul V

18 October 2017 One Comment

Toate avioanele F-16 ale Hellenic Air Force vor fi modernizate la standardul F-16V. Departamentul de stat al SUA a aprobat recent vanzarea unui pachet de upgrade pentru F-urile grecesti in valoare de 2,4 miliarde de dolari.

Cele mai importante componente ale acestui pachet par a fi noile radare APG-83 SABR (Scaleable Agile Beam Radar) si noul Link-16 Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio Systems (MIDS-JTRS).

In prezent, Grecia opereaza in jur de 150 de F-16 C/D, in mai multe versiuni, de la Block 30 pana la Block 50, 52+ si 52M.

Grecii s-au decis sa investeasca in F-uri pentru ca perspectiva de a trece la F-35 sau la un alt fighter modern este mult prea indepartata si risca sa ramana in urma, mai ales fata de rivalii regionali turci.

De notat este faptul ca grecii nu au semnat inca niciun contract pentru kiturile de modernizare, este vorba doar de acceptarea americanilor a solicitarii pentru o posibila vanzare.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.