Grecii si-au luat adio de la Eurofighter

Grecii, greu incercati de criza financiara, si-au luat adio de la Eurofighter Typhoon dupa ce consortiul european care produce aparatul si-a luat jucariile si a plecat din tara.

Oficialii EADS considera ca prezenta pe teritoriul elen este inutila din moment ce Grecia nu va fi capabila, din punct de vedere financiar, sa cumpere avioane de lupta cel putin pana in 2018-2020.

Astfel, ei au inchis birourile de la Atena, anuland, de facto, posibila comanda a Greciei de 90 de “Taifunuri”, pusa pe masa inca de la jumatatea anilor ’90.

Grecii isi doreau 60 de bucati de Eurofighter tranche 2 si o optiune pentru inca 30 de avioane tranche 3, cand acestea urmau sa devina disponibile. In 2001 au luat decizia de a le comanda insa doar doi ani mai tarziu au inghetat intregul proces de achizitie deoarece se iveau primele semne de severa criza financiara.

Acum, elenii raman cu batranele F-16, care, spun specialistii, urla si ele dupa modernizari.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest

In afara de F16 mai au Mirage 2000 si F4, plus ca sunt destul de bine acoperiti la aviatia de transport si recunoastere. Sa se uite putin mai la nord sa vada ce inseamna austeritate 🙂