Home » Aviatie militara, featured, headline

Gripen a primit “verde” in Elvetia

23 August 2012 2 Comments

Subcomisia pe probleme de securitate a Consiliului National din Elvetia a dat “unda verde” procesului de achizitionare a avioanelor Saab Gripen.

Respectivul organism a considerat ca intreg procesul s-a desfasut in limitele legii, avionul suedez fiind selectat in mod corect, principalul avantaj al nordicilor fiind pretul.

Astfel, procedurile vor continua si, potrivit ministrului Apararii din Elvetia, vor fi finalizate in cel mai scurt timp.

Dar pentru ca nu e frumos fara scandal, presa de la Berna trage semnale de alarma si solicita noi anchete. In principiu, ziaristii reclama faptul ca celebrele costuri reduse ar fi, in fapt, mai mari, insa sunt “mascate” de anumite clauze ambigue din intelegere.

Elvetienii vor plati in jur de 2,5-2,6 miliarde de euro pentru 22 de bucati de Gripen.

2 Comments »

  • Night-elf said:

    Acum, eu nu stiu sa se fi inventat supersonicul ieftin. Dar sunt dispus sa cred ca e mai ieftin decat Eurofighter sau Rafale, ambele bimotoare si ambele cu o interfata om-masina super complexa. Sa nu uitam ca si Suedia si Elvetia sunt tari neutre si este de asteptat ca Gripen sa fie folosit exclusiv in spatiul propriu.

  • Admin said:

    Pai asta e ideea, ca Gripen e cel mai ieftin din propunerile primite de elvetieni.

    Iar ziaristii aia nemernici zic ca suedezii au niste costuri ascunse pe undeva care ridica mult costul.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.