Gripen a primit “verde” in Elvetia

Subcomisia pe probleme de securitate a Consiliului National din Elvetia a dat “unda verde” procesului de achizitionare a avioanelor Saab Gripen.

Respectivul organism a considerat ca intreg procesul s-a desfasut in limitele legii, avionul suedez fiind selectat in mod corect, principalul avantaj al nordicilor fiind pretul.

Astfel, procedurile vor continua si, potrivit ministrului Apararii din Elvetia, vor fi finalizate in cel mai scurt timp.

Dar pentru ca nu e frumos fara scandal, presa de la Berna trage semnale de alarma si solicita noi anchete. In principiu, ziaristii reclama faptul ca celebrele costuri reduse ar fi, in fapt, mai mari, insa sunt “mascate” de anumite clauze ambigue din intelegere.

Elvetienii vor plati in jur de 2,5-2,6 miliarde de euro pentru 22 de bucati de Gripen.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AdminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest
Night-elf

Acum, eu nu stiu sa se fi inventat supersonicul ieftin. Dar sunt dispus sa cred ca e mai ieftin decat Eurofighter sau Rafale, ambele bimotoare si ambele cu o interfata om-masina super complexa. Sa nu uitam ca si Suedia si Elvetia sunt tari neutre si este de asteptat ca Gripen sa fie folosit exclusiv in spatiul propriu.