Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Gripen E/F a trecut de Parlamentul Suediei

12 December 2012 No Comment

Parlamentul Suediei a dat unda verde proiectului de achizitie a noii versiuni Gripen dezvoltata de Saab, E/F sau NewGeneration.

Cu o larga majoritate, 264 de voturi pentru, 19 impotriva si 18 abtineri, parlamentarii nordici au aprobat achizitia a 40-60 de avioane multirol Gripen E de catre Fortele Aeriene Suedeze.

Jurnalistii de la Stockholm au avansat si un cost pentru intreaga afacere, in jur de 10 miliarde si jumatate de euro pentru achizitie, operare si intretinerea noilor Gripen pana in anul 2042.

Aprobarea cumpararii noilor Gripen E/F de catre Suedia vine pentru ca, potrivit intelegerii cu Elvetia si promisiunilor facute de nordici, avionul trebuie sa intre mai intai in dotarea Fortelor Aeriene Suedeze si abia apoi trimis la export.

Gripenul elvetian, mai ieftin ca cel suedez

Cum suedezii vor avea cel putin 40 de astfel de avione, intelegerea cu Elvetia poate sa isi urmeze cursul firesc, astfel ca 22 de Grifoni din noua generatie vor patrula pe cerul “tarii cantoanelor”.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.