Gripen-urile Ungariei, prezentare in zbor | Video + Foto

Fortele Aeriene ale Ungariei au facut o adevarata demonstratie de forta in cursul saptamanii trecute, atunci cand au prezentat in zbor intreaga flota de Saab JAS-39 Gripen. Adica 14 avioane.

Ocazia s-a ivit atunci cand cei de la postul RTL Klub au primit aprobarea de a realiza un reportaj amplu despre Gripen in cadrul Aviatiei Militare maghiare.

Astfel, reporterii in cauza, plus multi altii pentru ca, pana la urma, a fost un eveniment mai mare, s-au deplasat la baza aeriana Kecskemet, s-au imbarcat intr-un Antonov An-26 si au dat cateva ture de aerodrom. La un moment dat, ca prin minune, toate cele 14 Gripen-uri ale Ungariei, intr-o formatie extinsa si foarte misto, au trecut pentru o sedinta de foto de exceptie.

Generalul Nandor Kilian le-a spus ziaristilor ca Ungaria a facut o alegere foarte buna atunci cand s-a decis asupra Gripen-ului si a detaliat cu o serie de date operative care arata totusi cat sunt de cretini ungurii pentru ca n-au vrut sa ia niste F-16 la mana a treia. Da, stiu, ma roade tare 🙂

Va las cu reportajul celor de la RTL si cu niste imagini care au surprins intreaga flota de Gripen unguresc in aer. Cine are nevoie de disponibilitate 100% oricum?

HuAF JAS-39 Gripen 14 ship formation flyby over LHKE. ver1. from HDF 59th Virtual Air Base on Vimeo.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andrewiceman Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
iceman
Guest
iceman

ce as pune niste rachete AA pe ele sa vad cum se misca…

Andrew
Guest
Andrew

Asta e…bravo lor. Avand in vedere ce conducatori avem nu putem decat sa ne uitam cu invidie,