Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured, headline

Gripen-urile unguresti au interceptat un Boeing 737 al Blue Air

1 June 2017 4 Comments

Un avion Boeing 737-500, pare-se ca YR-AMA, al companiei Blue Air a fost interceptat miercuri de doua Saab Gripen ale Fortelor Aeriene Maghiare.

Aparatul de linie care opera zborul 0B405 Constanta – Paris nu comunicat cu solul dupa ce a intrat in spatiul aerian al Ungariei, astfel ca s-a decis la nivelul NATO alarmarea Gripen-urilor de la Kecksemet pentru identificare.

O celula de Gripen a decolat si a interceptat avionul celor de la Blue Air, echipajul luand apoi legatura cu HungaroControl, controlorii de trafic aerian din tara vecina.

Incidentul s-a incheiat aici, Gripen-urile fiind retrase la baza, iar Boeingul Blue Air continuandu-si zborul spre Paris.

Cum interceptarea asta vine la relativ putin timp dupa ce un B737 al Tarom a fost interceptat de unguri tot pentru ca n-a luat legatura cu HungaroControl nu pot sa nu ma intreb daca echipajele au o problema, daca, dimpotriva, controlorii maghiari au o problema sau daca se intampla ceva cu B737 si sistemul de comunicatii.

Pana cand sau daca vom avea detalii suplimentare am sa presupun ca HungaroControl are o problema.

P.S. Stirea vine de la Ministerul Apararii de la Budapesta, deci e reala 🙂

4 Comments »

  • Alexandru Dascălu said:

    o nouă dovadă că ungurii, în materie de military și aviație, mai au deprinderi bolșevice. Exista sigur, un transponder setat, exista, sunt sigur un plan de zbor(FPL). E o exagerare să ridici aviația de vânătoare între statele aceleiași organizații (civile și militare)

  • Atti said:

    De ce sa fie exagerare? Si echipele de Gripen au nevoie de antrenament, sunt ore de zbor si alea 🙂

  • Jap said:

    E a doua oară cînd ainoștri îi supun pe ungurii la teste. Testele constau în: să vedem dacă au învățat să aterizeze cu bine.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.