Gripenul maghiar ar fi avut o problema de soft. VIDEO cu momentul aterizarii fortate

Foto: Ujvári Sándor
Foto: Ujvári Sándor
Avionul Saab Gripen al Fortelor Aeriene Maghiare care a aterizat fortat in data de 10 iunie ar fi avut o problema de software.

Ministrul Apararii de la Budapesta spune ca a existat o problema similara si la un Gripen suedez, dar nu spune cum s-a incheiat acel incident. In orice caz, ancheta este inca in desfasurare, deci e vorba de o concluzie preliminara sau asa ceva.

Am gasit si clipul video cu momentul aterizarii fortate si am o serie de nedumeriri. Defectiunea a constat in tren fata imposibil de escamotat, dar cand Gripenul e pus pe burta trenul pare escamotat. Deci?

Apoi, inteleg ca este o regula sa te catapultezi daca ai pus avionul pe burta si se angajeaza, da’ parca scapa mai ieftin pilotul daca statea la locul lui.

Catapultarea de la altitudine zero este obligatorie la avioanele moderne. Totusi, din ce vad in clip, pilotul nu s-a desprins de scaun, motiv pentru care caderea a fost mult mai accentuata. Malfunction?

In caz ca va intrebati, avionul a fost pus pe roti dupa incident 🙂

gripen
Foto: MTI

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
albertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Batăl vina de soft,cînd nu merge ceva softul e de vină întodeauna,cică ungurii au intrat în fibrilații și au oprit toate zborurile cu gripen și-l caută pe necuratu prin ‘bătătură’ și de-o săptamînă au scos migurile de la naftalină și zboară în draci cu ele ca-n timpurile bune. Amin

albert
Guest
albert

Cum caracterizeaza situatia fostul ministru ungar al apararii:
http://www.antena3.ro/tag/saab-jas-39-gripen-213050.html