Home » Aviatie militara, featured, headline

Gripenul unguresc, 6.000 de ore de zbor

22 September 2011 2 Comments

In timp ce romanii din Romania dezbat de zor pe tema “noului” avion multirol pentru aviatia militara, de parca ar exista si un “vechiul”, vecinii unguri sunt pusi pe sarbatoare. Si nu orice fel de sarbatoare, ci aia de 6.000 de ore de zbor ale Gripen-urilor cumparate acum 4 ani.

Momentul festiv s-a intamplat la Baza Aeriana 59 Szentgyorgyi Dezso din Kecskemet, o formatie de 3 grifoni survoland locul cu pricina pentru a marca depasirea celor 6.000 de ore de zbor.

“Gripen este un avion de vanatoare de ultima generatie. Astazi ne bucuram ca putem felicita Fortele Aeriene Maghiare pentru depasirea pragului de 6.000 de ore de zbor. Gripen si-a luat un angajament pentru viitorul Fortelor Aeriene Maghiare”, a declarat Ulf Hammarstrom, directorul general al Agentiei Suedeze pentru exportul materialelor de aparare si securitate (FXM).

Ca sa mai invart putin cutitul in rana, trebuie amintit faptul ca cehii au aniversat anul trecut depasirea a 10.000 de ore de zbor a flotei de 14 Gripen-uri operate din 2005 si pana in prezent.

In Romania, ramane sa ne mai ciondanim cu privire la “noul” multirol, sa ne mai plangem ca nu avem bani de dat pe avioane, dar dam americanilor de la o anumita firma cateva miliarde de dolari pentru nici 100 de kilometri de drum si tot asa.

Bravo lor, bravo ungurilor!

2 Comments »

 • Night-elf said:

  Un calcul simplu arata ca un singur Gripen a zburat pana acum 125 de ore pe an. Nu mi se pare extraordinar, dar totusi, bravo lor ca macar au luat o decizie cand trebuia luata. Abia astept momentul cand o sa ne trezim cu spatiul aerian supravegheat prin rotatie de colegii de alianta, ca Lituania 🙂

  • admin said:

   Nu e extraordinar, dar cred ca e de vreo 3 mai mult decat un Lancer de-al nostru.

   Interesant este cu politia asta aeriana ca vom fi nevoiti sa si platim pentru ca altii sa zboare in locul nostru, pe langa cazare/ facilitati/ combustibil.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.