Gripenul unguresc, 6.000 de ore de zbor

In timp ce romanii din Romania dezbat de zor pe tema “noului” avion multirol pentru aviatia militara, de parca ar exista si un “vechiul”, vecinii unguri sunt pusi pe sarbatoare. Si nu orice fel de sarbatoare, ci aia de 6.000 de ore de zbor ale Gripen-urilor cumparate acum 4 ani.

Momentul festiv s-a intamplat la Baza Aeriana 59 Szentgyorgyi Dezso din Kecskemet, o formatie de 3 grifoni survoland locul cu pricina pentru a marca depasirea celor 6.000 de ore de zbor.

“Gripen este un avion de vanatoare de ultima generatie. Astazi ne bucuram ca putem felicita Fortele Aeriene Maghiare pentru depasirea pragului de 6.000 de ore de zbor. Gripen si-a luat un angajament pentru viitorul Fortelor Aeriene Maghiare”, a declarat Ulf Hammarstrom, directorul general al Agentiei Suedeze pentru exportul materialelor de aparare si securitate (FXM).

Ca sa mai invart putin cutitul in rana, trebuie amintit faptul ca cehii au aniversat anul trecut depasirea a 10.000 de ore de zbor a flotei de 14 Gripen-uri operate din 2005 si pana in prezent.

In Romania, ramane sa ne mai ciondanim cu privire la “noul” multirol, sa ne mai plangem ca nu avem bani de dat pe avioane, dar dam americanilor de la o anumita firma cateva miliarde de dolari pentru nici 100 de kilometri de drum si tot asa.

Bravo lor, bravo ungurilor!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest

Un calcul simplu arata ca un singur Gripen a zburat pana acum 125 de ore pe an. Nu mi se pare extraordinar, dar totusi, bravo lor ca macar au luat o decizie cand trebuia luata. Abia astept momentul cand o sa ne trezim cu spatiul aerian supravegheat prin rotatie de colegii de alianta, ca Lituania 🙂