Home » Aviatie militara, featured, headline

Guvernul lui nea de la Braila a mintit pe surse: LM nu ofera Romaniei transfer tehnologic pentru F-16

1 September 2017 7 Comments

Zille trecute, premierul de la Braila s-a intalnit cu reprezentantii LM si aproape imediat s-a scurs pe surse de la palatul Victoria informatia potrivit careia s-a semnat un acord privind transferul tehnologic pentru avioanele F-16.

Recunosc ca n-am crezut nicio clipa in contractul lui nea asta de la Braila, de asta nici nu am dat stirea, si uite ce bine am facut. Pentru ca Lockheed a iesit cu un comunicat in care spune ca discutiile de la Guvern nu s-au incheiat cu semnarea vreunui acord.

“Lockheed Martin este un partener cheie pentru Europa şi NATO în domeniul apărării, de zeci de ani şi are o experienţă îndelungată în furnizarea de soluţii inovatoare şi accesibile, cum ar fi avioanele F-16, transportatoarele aeriene C-130, elicopterul utilitar Black Hawk, supraveghere aeriană, artilerie şi sisteme de apărare antirachetă, inclusiv Aegis Ashore.

Abordarea noastră este să lucrăm într-un parteneriat adevărat cu clienţii noştri, în moduri reciproc avantajoase.

În cadrul întâlnirii, Lockheed Martin, în calitate de partener strategic pentru programul naţional şi NATO de modernizare a apărării, a discutat cu guvernul român, despre cum va căuta în mod activ să promoveze industria şi mediul academic din România, prin implicarea în activităţi comune, care ar putea include localizarea şi susţinerea echipamentelor de apărare, parteneriate de cercetare universitare şi proiecte comunitare. Nu a existat intenţia semnării unui acord în cadrul discuţiilor avute astăzi”, se arata in comunicatul companiei americane.

Atunci cand nea de la Braila a scurs informatia semnarii unui contract cu LM m-am gandit ce ar fi putut insemna transferul tehnologic pentru F-16 si nu m-am gandit decat la MLU-izarea unor A/B-uri pe care le vom cumpara pentru a doua escadrila.

Ar fi fost totusi a very long shot pentru ca nu poti sa faci o facilitate peste noapte. Si ma indoiesc ca o faci pentru 20 de avioane, cel putin nu asa cum trebuie. Adica, daca beneficiarul, adica nea de la Braila, vrea cu orice pret facilitate in tara, plateste pentru ea si isi asuma intarzierile la livrari, ii dai asta pe banii lui. Dar nu vii tu, LM, sa investesti in Romania pentru 20 de avioane MLU-izate.

Astea sunt chestii de bun simt, insa oamenii de la guvernare cred ca ne pot minti ca pe copii mici. Si daca presa mainstream si obedienta a inghitit nemestecata galusca inexistentului acord cu LM, iata ca mai suntem cate unii care incercam sa le-o dam peste gusa. Cat om mai fi.

7 Comments »

  • Jap said:

    LM oferă României offset pt F-16.

  • Adrian said:

    Despre cat de dobitoc sa fi..când negociezi ceva și nu j vrb de 20 ci de 12 avioane posibil inca 36 și atunci altă treabă va fi..la orice fleac sau o revizie îți duci avionul la Portugalia..la OGMA..curata TEAPA..! Americănească scrie pe RoAf..păcat..Ce ar fi daca am lansa o oferta internațională așa cum trebuie in care sa vina și alții și în care sa fie stipulat exact cum e treabă de mentenanță…Pacat..!Aerostar..🤔🤔🤔

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.