Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

IAR-99, salvat de turci?

2 November 2015 4 Comments

tdIAR-99 ar putea fi salvat de… turci! Ei bine, se pare ca oamenii lui Erdogan ar fi interesati de dezvoltarea trainerului romanesc.

Cel putin asta sustin cei de la Gazeta de Sud, care anunta ca o delegatie din Turcia a vizitat recent uzina, cea mai ramas din ea, Avioane Craiova.

Ce mi se pare foarte ciudat este ca delegatia asta din Turcia este asa, un miraj, fara a fi numita, filmata sau cu intentiile detaliate la vedere.

Directorul INCAS a fost singurul care a vorbit, pe foarte scurt despre turci, el fiind mai interesat sa anunte ca este dispus sa asculte orice fel de propunere pentru dezvoltarea Soimului.

Ideea ar fi ca turcii, dar si alti ipotetici interesati, ar vrea sa foloseasca actualul IAR-99 Soim ca platforma pentru dezvoltarea unui “nou” avion, presupun eu ca spre proiectul TD care a tot fost prezentat de INCAS in ultima vreme.

Si tot referitor la turci, recent au donat 34 de avioane de antrenament Cessna T-37 Pakistanului. Moca. Adica fara bani. In momentul de fata, trainerele reactive ale turcilor sunt F-5F si T-38 Talon, iar despre astea din urma se vorbeste ca vor fi inlocuite in anii ce vin.

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.