IAR-99, salvat de turci?

tdIAR-99 ar putea fi salvat de… turci! Ei bine, se pare ca oamenii lui Erdogan ar fi interesati de dezvoltarea trainerului romanesc.

Cel putin asta sustin cei de la Gazeta de Sud, care anunta ca o delegatie din Turcia a vizitat recent uzina, cea mai ramas din ea, Avioane Craiova.

Ce mi se pare foarte ciudat este ca delegatia asta din Turcia este asa, un miraj, fara a fi numita, filmata sau cu intentiile detaliate la vedere.

Directorul INCAS a fost singurul care a vorbit, pe foarte scurt despre turci, el fiind mai interesat sa anunte ca este dispus sa asculte orice fel de propunere pentru dezvoltarea Soimului.

Ideea ar fi ca turcii, dar si alti ipotetici interesati, ar vrea sa foloseasca actualul IAR-99 Soim ca platforma pentru dezvoltarea unui “nou” avion, presupun eu ca spre proiectul TD care a tot fost prezentat de INCAS in ultima vreme.

Si tot referitor la turci, recent au donat 34 de avioane de antrenament Cessna T-37 Pakistanului. Moca. Adica fara bani. In momentul de fata, trainerele reactive ale turcilor sunt F-5F si T-38 Talon, iar despre astea din urma se vorbeste ca vor fi inlocuite in anii ce vin.

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CezarenzoLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pe turcaleți nui intereseaza ’99,ei vor să pună mîna pe terenul uzini.