Iata cat costa reparatia capitala pentru un MiG-21 LanceR

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinistrul Apararii, Mircea Dusa, a dezvaluit costurile reparatiei capitale pentru MiG-21 LanceR.

Potrivit acestuia, vorbim de 6 milioane de lei, adica ceva mai mult de 1.35 de milioane euro, per avion. Iar dupa aceasta reparatie capitala aparatele au resursa de zbor inca 10 ani.

“Pretul pentru reparatia capitala a unui avion MiG-21 LanceR este de aproximativ sase milioane de lei, aceasta operatiune prelungind resursa aeronavei cu aproximativ 10 ani”, a spus Dusa pentru Agerpres.

Totusi, nu e cazul de astfel de operatiuni la noi. Sunt deja doua LanceR-e trimise la Bacau pentru reparatii, insa ele vor fi singurele supuse acestui proces. In 2013 cel putin.

De ce? Pai pentru ca “la momentul actual, Fortele Aeriene Române au în înzestrare un numar suficient de avioane MiG-21 LancerR aflate în resursa, acestea fiind capabile sa îndeplineasca misiunile pe timp de pace ale acestei categorii de forta.”

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Selectarea Gripen, o achizitie fara perspectiva: Aspecte operationale si tehnice | ResboiuEditorial - Ministrul apararii: “ Domne stati linistiti, pe timp de pace putem sa va aparam de orice dusman!” | Romania MilitaryRomania Military Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of