Home » Aviatie civila, featured, headline

Iata cum va arata noul turn de control al Aeroportului din Cluj |FotoHere’s the new control tower from Cluj International Airport

30 April 2014 No Comment

turn clujAeroportul International “Avram Iancu” din Cluj va avea un nou turn de control. Designul constructiei a fost ales in urma unui concurs.

Nu mai putin de 22 de proiecte au fost depuse, invingator fiind desemnat cel al arhitecţilor Cristina Barna, Sorin Diaconescu şi Traian Cîmpeanu de la Online Arhitecture Office.

“Poziţia aleasă pentru amplasarea turnului este una apropiată de limita nord vestică a terenului pus la dispoziţie, asigurând vizibilitatea maximă la nivelul cabinei turnului spre suprafeţele de rulare ale aeroportului. Asigurând un punct de observaţie asupra întregii suprafeţe a aeroportului, turnul devine la rândul său o prezenţă vizibilă, parte a imaginii aeroportului. Turnul, o verticală într-un peisaj deschis, orizontal, caracteristic aeroporturilor, împărtăşeşte din condiţia de reper pe care o are un far în peisajul portului. soluţia aleasă presupune un design ce utilizează un principiu organizatoric simplu, dar foarte puternic – cel al inelelor funcţionale dispuse în jurul unui ax vertical”, se arată în descrierea proiectului câştigător, anunta Monitorul de Clu.

Costurile constructiei noului turn vor fi suportate de ROMATSA.

turn cluj“Avram Iancu” International Airport from Cluj will have a new control tower.

The design was elected following a competition in wich 22 projects competed. The tower’s construction costs will be covered by ROMATSA.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.