Impressive! Elephant Walk cu A-10 si F-16 in Coreea de Sud

Celebrele Elephant Walk au revenit in actualitate in aceasta saptamana, cand un astfel de exercitiu a avut loc in Coreea de Sud.

Peste 40 de avioane de lupta A-10 si F-16 au fost aliniate pe pista Bazei Aeriene Osan.

Am vazut fotografiile si trebuie s recunosc ca putine avioane sunt mai inspaimantatoare decat “mistretii”, chiar si de la sol. Si sa ai 15 bucati aliniate perfect, flancate de F-16…

Bine, sunt convins ca tovarasul Kim de la Pyongyang si generalii lui cred in continuare ca chinezariile lor din anii ’60 vor matura pe jos cu orice avion “dusman” 🙂

Ah, sa nu uit, daca printre cei care cititi sunteti si oameni care nu stiti ce inseamna Elephant Walk, ei bine este vorba despre un exercitiu care testeaza capacitatea echipajelor de a decola in formatii mari intr-o perioada de timp extrem de mica.

De aceea sunt aliniate pe pista zeci de avioane lupta din categorii diferite. Uneori exercitiile se incheie dupa ce toate aparatele prevazute ajung pe pista gata de decolare, alteori se si decoleaza.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PetreJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și noi am putea demonstra cu ‘elefantul’ dacă am fi primit moca vreo 100 de ’16,așa ca’n tre aliați.

Petre
Guest
Petre

Hola,
Coreea de Sud A dovedit ca poate sa tina avioane multe si tipuri diferite cu mentenanta si cu piloti bine antrenati, un plus ca-si produc singurei ( cu avionica LM ) unul dintre cele mai bune trainer-e / CSAR KA-50 similar cu IAK-ul rusesc.
La noi cine sa tina atatea fighter-e, daca noi facem ore de zbor din mila ? Mila pentru piloti ! 50 ore/an pilot zburate per avion cu aproximatie.

Vlad, ( zise Gringo ) iti bag in traista, dar pot sa duci treaba pana la capat ?