Home » Aviatie militara, featured, headline

Impressive! Elephant Walk cu A-10 si F-16 in Coreea de Sud

12 May 2016 2 Comments

Celebrele Elephant Walk au revenit in actualitate in aceasta saptamana, cand un astfel de exercitiu a avut loc in Coreea de Sud.

Peste 40 de avioane de lupta A-10 si F-16 au fost aliniate pe pista Bazei Aeriene Osan.

Am vazut fotografiile si trebuie s recunosc ca putine avioane sunt mai inspaimantatoare decat “mistretii”, chiar si de la sol. Si sa ai 15 bucati aliniate perfect, flancate de F-16…

Bine, sunt convins ca tovarasul Kim de la Pyongyang si generalii lui cred in continuare ca chinezariile lor din anii ’60 vor matura pe jos cu orice avion “dusman” 🙂

Ah, sa nu uit, daca printre cei care cititi sunteti si oameni care nu stiti ce inseamna Elephant Walk, ei bine este vorba despre un exercitiu care testeaza capacitatea echipajelor de a decola in formatii mari intr-o perioada de timp extrem de mica.

De aceea sunt aliniate pe pista zeci de avioane lupta din categorii diferite. Uneori exercitiile se incheie dupa ce toate aparatele prevazute ajung pe pista gata de decolare, alteori se si decoleaza.

2 Comments »

 • Jap said:

  Și noi am putea demonstra cu ‘elefantul’ dacă am fi primit moca vreo 100 de ’16,așa ca’n tre aliați.

 • Petre said:

  Hola,
  Coreea de Sud A dovedit ca poate sa tina avioane multe si tipuri diferite cu mentenanta si cu piloti bine antrenati, un plus ca-si produc singurei ( cu avionica LM ) unul dintre cele mai bune trainer-e / CSAR KA-50 similar cu IAK-ul rusesc.
  La noi cine sa tina atatea fighter-e, daca noi facem ore de zbor din mila ? Mila pentru piloti ! 50 ore/an pilot zburate per avion cu aproximatie.

  Vlad, ( zise Gringo ) iti bag in traista, dar pot sa duci treaba pana la capat ?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.