Inaugurarea hangarului de mentenanta pentru avioanele Hercules la Flotila 90 Transport Aerian | FotoInauguration ceremony of the new hangar for Hercules at the 90th Airlift Fleet | Photos

OLYMPUS DIGITAL CAMERARecent, Flotila 90 Transport Aerian, avand baza pe aerodromul militar Otopeni, a fost gazda unor inalti oficiali veniti sa participe la ceremonia de inaugurare a noului hangar pentru mentenanta a avioanelor C-130 Hercules.

Noul hangar, singurul de acest fel din tara, are o poveste interesanta. A costat aproximativ 19 milioane de lei si a fost construit din banii… Consiliului Judetean Dambovita?

Ce-are baba cu prefectura, in cazul nostru CJ Dambovita cu baza de la Otopeni? Ne explica ministrul Apararii, Mircea Dusa:

“Inaugurarea acestui obiectiv de investiţii este rodul cooperării dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi MApN. Prin anul 2006, printr-o hotărâre de guvern, unitatea militară de la Titu s-a predat către CJ, care se obliga, prin acea hotărâre de guvern, ca în compensare la inventarul pe care noi l-am predat la Titu să realizeze acest obiectiv de investiţii. Este cel mai modern hangar de care dispun Forţele Aeriene Române, un hangar care permite executarea lucrărilor de mentenanţă la avioanele Hercules C 130, un hangar foarte modern care asigură şi condiţii de muncă deosebite personalului tehnic de la Forţele Aeriene. Investiţia a fost în jur de 19 milioane de lei, din care 15 milioane Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi 3 milioane MApN.”

In schimbul construirii hangarului de la Otopeni, autoritatile din Dambovita au primit fosta baza militara de la Titu, adica aproximativ 250 de hectare de teren si 4.000 de metri patrati constructii.

Foto via mapn.ro
OLYMPUS DIGITAL CAMERARecently, the 90th Airlift Fleet, based at Otopeni military airbase, hosted some senior officials who came to attend the inauguration ceremony of the new maintenance hangar for C-130 Hercules airplanes.

The new hangar, the only one of its kind in the country, has an interesting story. It cost approximately 19 million lei and was built by… Dâmboviţa County Council?

Why? Because the Romanian Army gave them former Titu military base.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of